- 500 ml γάλα , 1,5% λιπαρά
- 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 35 γρ. Flora Soft με βούτυρο
- 2 ζωμοί κότας Knorr «Σπιτικός»
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 πράσα
- 1 αυγό
- 1 φύλλο σφολιάτα
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 80 λεπτά
- Βαθμός Δυσκολίας
- Μέτρια
- Αριθμός ατόμων
- 8 άτομα
"Η σάλτσα μπεσαμέλ που φτιάχνουμε σε αυτή τη συνταγή έχει λιγότερη πυκνή υφή και δεν είναι η ίδια με αυτή που φτιάχνουμε για φαγητά όπως το παστίτσιο" Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 C.
Για τη σάλτσα μπεσαμέλ.
Λιώνουμε 25γρ. Flora Soft με βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις το Flora Soft λιώσει, χωρίς όμως να έχει κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα σύρμα συνέχεια το μίγμα με κυκλικές κινήσεις.
Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί και αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
Είναι καλύτερο να έχουμε ζεστάνει λίγο πρώτα το γάλα πριν το ρίξουμε. Μπορούμε ακόμα, ενώ ζεσταίνουμε το γάλα, να διαλύσουμε σε αυτό μια μερίδα Σπιτικό Ζωμό Κότας ή Λαχανικών Knorr, ότι μας αρέσει καλύτερα.
Τώρα χρειάζεται να ανακατεύσουμε πολύ καλά το μίγμα μας ώστε να μην μας σβολιάσει η σάλτσα μπεσαμέλ.