Διαχρονική συνταγή
Μπακαλίαρος πλακί
28 | ΑΠΡ | 2013
- 1 μπακαλιάρο (1 φύλλο)
- 8 πατάτες (1 κιλό), κομμένες σε ροδέλες
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 6 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 4 φύλλα δάφνη
- 5 ντομάτες (μισό κιλό), αλεσμένες
- 250 ml. ελαιόλαδο
- Βαθμός Δυσκολίας
- Μέτρια
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλίαρο ξεπλένοντάς τον καλά και αφήνοντάς τον σε άφθονο νερό -που ιδανικά το αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες-, για ένα 24ωρο.
Στρώνουμε πατάτες σε ένα ταψί (κρατάμε μερικές για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα) και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και λίγο μαϊντανό.
Από πάνω τοποθετούμε τον μπακαλιάρο (αφού τον έχουμε ξεπλύνει άλλη μια φορά) και τον πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, λίγο σκόρδο και όλο το κρεμμύδι.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ