Βράζουμε ή ψήνουμε στο φούρνο τις πατάτες μαζί με τη φλούδα τους. Όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε κύβους και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ.
Τις χτυπάμε, αλλά όχι πάρα πολύ (να μη γίνουν πουρές, θέλουμε να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας).
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με τις πατάτες. Σουρώνουμε το μείγμα πατάτας–κρεμμυδιού, ώστε να φύγει το περισσότερο υγρό τους. Πετάμε το υγρό και βάζουμε το στερεό μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε κουταλιές της σούπας από το μείγμα πατάτας. Υπολογίζουμε 2 κ.σ. μείγμα περίπου για κάθε τηγανίτα.
Ψήνουμε τις τηγανίτες για 2–3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/laxanika/thganites-patatas