Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε για 10' σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας το εσωτερικό τους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι λάδι και άλλο τόσο βούτυρο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τις ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες, το εσωτερικό των κολοκυθιών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση. Βράζουμε για περίπου 20'.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/laxanika/kolokuthakia-papoutsakia