Εύκολη Σμυρνέικη συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια
Κουλουράκια Σμυρνέικα (πασχαλινά)
27 | ΑΠΡ | 2013
- 1300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πορτοκάλι τον χυμό του ελαφρά χλιαρό και ξύσμα
- 240 γρ. Νέα Φυτίνη
- 9 αυγά 8 αυγά χωριστά κρόκους και ασπράδια και 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
- 550 γρ. ζάχαρη
- 5 βανίλιες
- 3 κ.γ. αμμωνία ανθρακική
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 45 λεπτά
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Kοσκινίζουμε το αλεύρι και τρίβουμε τη Φυτίνη στο αλεύρι.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το χλιαρό χυμό πορτοκαλιού μαζί με την αμμωνία, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε μία άλλη λεκάνη χτυπάμε τους 8 κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε τα 8 ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ