Λαχταριστά ατομικά σφολιατίνια για όλες τις ώρες
Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί
28 | ΝΟΕ | 2015
Υλικά για 6-8 άτομα
- 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
- 12 φέτες ζαμπόν
- 12 φέτες τυρί τοστ
- 1 κρόκος αυγού, ελάχιστα χτυπημένος
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε πάνω μια-μια τις φέτες ζαμπόν και τυρί, μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Κάνουμε ρολό ολόκληρο το φύλλο της σφολιάτας και στη συνέχεια με το ροδάκι της πίτσας ή με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 1,5 εκατοστού
- Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε μέσα τα ρολάκια ξαπλωμένα.
- Με ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ