Σίγουρα γνωρίζετε κάποια από αυτά
Ποια μέρη του κόσμου είναι γυναικοκρατούμενα;
Ποια μέρη του κόσμου είναι γυναικοκρατούμενα; - Σίγουρα γνωρίζετε κάποια από αυτά

Πάρα τις πατριαρχικές κοινωνίες στις οποίες ζει το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπινων, υπάρχουν ορισμένες μικρότερες περιπτώσεις όπου κυριαρχούν οι γυναίκες. Το ίδιο συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο. Για παράδειγμα ο αφρικανικός ελέφαντας ζει μέσα σε μητριαρχικές κοινωνίες.

Στην περίπτωση του ελέφαντα οι γυναίκες ή μητριάρχες να ηγούνται των ομάδων τους. Η κορυφαία μητριάρχης οδηγεί το κοπάδι με αυτοπεποίθηση και ειδικές δεξιότητες, ώστε να αφουγκράζεται το περιβάλλον και να ειδοποιεί τους άλλους για τον κίνδυνο ενώ εργάζεται ως μονάδα για να μεγαλώσει τα μικρά τους. Βλέπουμε επίσης μητριαρχίες σε άλλες ομάδες ζώων, συμπεριλαμβανομένων των μπονόμπο, των λεμούριων, των σουρικάτων και των μυρμηγκιών. Όπως ο αφρικανικός ελέφαντας, υπάρχουν ανθρώπινες κοινωνίες που διευθύνουν οι γυναίκες. Αυτές οι γυναίκες είναι αγριεμένες, πιστές, έξυπνες και λίγο «κακές».

Minangkabau

Στα ανατολικά νησιά που αιωρούνται πάνω από την Αυστραλία, το Minangkabau είναι η μεγαλύτερη μητριαρχική κοινωνία παγκοσμίως. Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτήν την κουλτούρα όπου οι γυναίκες σέβονται και μάλιστα μεταχειρίζονται και ευνοϊκότερα.

Σε ορισμένους πολιτισμούς, θεωρείται κακό να έχεις κόρη αλλά όχι εδώ. Επειδή οι γυναίκες ηγούνται της κοινωνίας του Minangkabau, το όνομα της οικογένειας κληρονομείται από τις γυναίκες και οι περιουσίες μεταβιβάζονται από τις μητέρες στις κόρες. Οι γαμπροί μετακομίζουν στο σπίτι της νύφης μετά το γάμο και παρόλο που ακούγεται ότι οι γυναίκες ελέγχουν τα πάντα, άνδρες και γυναίκες συνεισφέρουν εξίσου στην κοινωνία του Minangkabau . Στην ηλικία των 10 ετών, τα αγόρια εγκαταλείπουν το σπίτι της μητέρας τους για να μείνουν σε ανδρικά διαμερίσματα για να μάθουν πρακτικές δεξιότητες και θρησκευτικές διδασκαλίες. Οι άνδρες κατέχουν θρησκευτικά και πολιτικά αξιώματα με την άδεια των γυναικών. Ενώ ο αρχηγός της φυλής είναι πάντα άνδρας, οι γυναίκες βοηθούν στην επιλογή τους και την απομάκρυνσή τους από το αξίωμα εάν προκληθούν.

Bribri

Κοντά στις ακτές της Νότιας Αμερικής, η φυλή Bribri είναι μια μικρή ιθαγενής ομάδα γνωστή για την καλλιέργεια όλων των τροφίμων, φαρμάκων, δομικών αγαθών κ.λπ. Αυτή η αυτάρκης κοινωνία χωρίζεται σε φατρίες που αποτελούνται από εκτεταμένες οικογένειες. Κάθε άτομο ανήκει σε μια φυλή που καθορίζει η μητέρα και η γυναικεία καταγωγή. Δεδομένου ότι η οικογένεια του πατέρα δεν μεγαλώνει αγόρια, οι άνδρες δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά - μόνο τα παιδιά της αδελφής τους. Μόνο οι γυναίκες μπορούν να κληρονομήσουν τη γη, κάνοντας την καλλιέργεια και τη συγκομιδή της τροφής τους πιο βιώσιμη και εφικτή. Η διαδικασία της αγροδασοκομίας ενθαρρύνει την αναζήτηση τροφής και τη συλλογή τροφίμων από φυσικές πηγές χλωρίδας και πανίδας. Ως ιερή τιμή, οι γυναίκες είναι τα μόνα άτομα που μπορούν να ετοιμάσουν ένα ποτό για ιερές θρησκευτικές τελετουργίες ή σημαντικά γεγονότα ζωής, όπως γάμους, κηδείες ή ακόμα και η αναγγελία εγκυμοσύνης.

Khasi

Μία από τις τελευταίες εναπομείνασες μητριαρχικές κοινωνίες στην Ινδία είναι ο λαός Khasi. Τα παιδιά Khasi λαμβάνουν το επώνυμο της μητέρας τους. Οι γυναίκες πηγαίνουν στην αγορά για να δουλέψουν και να πουλήσουν αγαθά, ενώ οι άνδρες μένουν σπίτι και μεγαλώνουν παιδιά. Όταν ένα ζευγάρι είναι παντρεμένο, ο γαμπρός μετακομίζει στο σπίτι των γονιών της νύφης. Επιπλέον, ο γαμπρός θα πάρει το επώνυμο της νύφης. Όταν φτάσουν τα παιδιά, η νεότερη γυναίκα θα λάβει τη μεγαλύτερη κληρονομιά και το μεγαλύτερο οικογενειακό σπίτι, αλλά αυτή η κληρονομιά έρχεται με την ευθύνη της φροντίδας των ηλικιωμένων γονιών τους. Οι άντρες λαμβάνουν μια μικρή κληρονομιά, αλλά αν έχει αδερφές, οι γυναίκες θα πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Αν και η κοινωνία των Khasi είναι πιο ισότιμη στην κατανομή των ευθυνών από άλλες, οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι κατά κύριο λόγο στην εξουσία. Οι άνθρωποι ακολουθούν τους νόμους της ινδικής κυβέρνησης και πολλοί Khasis ασκούν τον Χριστιανισμό, με ορισμένες οικογένειες να ενσωματώνουν τον άνδρα ως πατριάρχη της οικογένειας, όπως αυτό που φαίνεται στη δυτική κουλτούρα.

Mosuo

Η Mosuo είναι μια μικρή κοινότητα στις νότιες επαρχίες της Κίνας. Στην κουλτούρα τους, η μητριάρχης του σπιτιού έχει τον τελευταίο λόγο. Όπως πολλοί μητριαρχικοί πολιτισμοί, η καταγωγή ανιχνεύεται μέσω των γυναικών της οικογένειας. Μόλις γεννηθεί ένα παιδί, ανήκουν στην οικογένεια της μητέρας τους, ζουν με συγγενείς εξ αίματος σε ένα σπίτι πολλών γενεών. Οι άνθρωποι στη Mosuo κάνουν γάμους, όπου μπορεί ένα ζευγάρι δεν μένει μαζί, αλλά απολαμβάνει ο ένας τη συντροφιά του άλλου τη νύχτα ή όταν τους βολεύει.

Ενώ οι περισσότεροι γάμοι είναι μακροπρόθεσμοι, οι γυναίκες μπορούν να διασκεδάσουν με άλλους άνδρες εάν ενδιαφέρονται και εκείνοι. Δεν υπάρχει νόθο παιδί, αφού η γενεαλογία είναι μέσω της μητέρας. Δεδομένου ότι τα παιδιά παραμένουν πάντα στη φροντίδα της μητέρας, ο πατέρας παίζει δευτερεύοντα ρόλο στην ανατροφή. Εάν πρόκειται να μεταβιβαστεί η γη, φυσικά, περνά από τη μητρική πλευρά της οικογένειας. Η μεγαλύτερη κόρη θα γίνει η επόμενη μητριάρχης μετά τη μητέρα τους, και ακόμη και υιοθετημένες κόρες μπορούν να γίνουν μητριάρχες.

Nagovisi

Γείτονες με την Ινδονησία και την Αυστραλία, σε ένα μεγάλο τροπικό νησί, ζουν οι κάτοικοι του Ναγκοβίσι. Όπως το Bribri της Κόστα Ρίκα, η παραγωγή τροφίμων είναι το επίκεντρο της ζωής στο νησί, και οι γυναίκες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχή εκτέλεση ενός τόσο τεράστιου εγχειρήματος. Κάθε ενήλικη γυναίκα δικαιούται να καλλιεργεί στη γη των προγόνων της, με αυτό το δικαίωμα να μεταβιβάζεται στην κόρη της. Οι σύζυγοι και οι άνδρες της φυλής εκτελούν εργασίες χειρωνακτικής εργασίας, όπως καθαρισμό της γης, γεωργία και συγκομιδή των πραγματικών αγαθών. Αν και ο γάμος δεν είναι κοινή πρακτική, αν ένα ζευγάρι δει μαζί, κοιμάται μαζί και ο άντρας βοηθά τη γη της, θεωρούνται παντρεμένοι.

Akan

Κατά μήκος του Κόλπου της Γουινέας, οι Ακάν είναι μια άλλη μητριαρχική κοινωνία. Η κουλτούρα τους βασίζεται στη μητρική καταγωγή, επομένως η γενεαλογία της μητέρας εκχωρεί θέσεις στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο. Οι άντρες στην κουλτούρα των Ακάν έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών της αδερφής τους, αλλά όχι των δικών τους παιδιών. Οι άνδρες κατέχουν ηγετικές θέσεις, αλλά κληρονομούνται και μεταβιβάζονται μέσω των μητέρων, των αδελφών και των κορών τους. Οι άνδρες συνήθως συναναστρέφονται με τα θηλυκά μέλη της οικογένειας και αναμένεται να στηρίξουν την οικογένειά τους και τις γυναίκες συγγενείς τους. Ενώ οι άντρες βοηθούν περισσότερο με έναν οικογενειακό ρόλο, οι γυναίκες είναι ελεύθερες να συναναστρέφονται με όλα τα μέλη της ομάδας και να αναζητούν φροντίδα για ολόκληρη τη φυλή.

Umoja Usao

Μία από τις νεότερες κοινωνίες που διοικούνται από γυναίκες είναι η Umoja Usao. Ιδρύθηκε το 1990, αυτό το εξ ολοκλήρου γυναικείο χωριό ξεκίνησε ως καταφύγιο για γυναίκες σε καταχρηστικές σχέσεις, κορίτσια που φεύγουν από αναγκαστικούς γάμους ή ακρωτηριασμούς των γεννητικών οργάνων. Οι γυναίκες ανήκαν προηγουμένως στη φυλή Samburu, όπου οι γυναίκες ήταν ιδιοκτησία του συζύγου τους και είχαν έναν γενικό υποδεέστερο ρόλο στην κοινωνία. Αν μια γυναίκα βιαζόταν, ο άντρας τους θα την έδιωχνε από το σπίτι επειδή ήταν «βρώμικη». Η Umoja Usao έγινε καταφύγιο για δραπέτισσες και άστεγες γυναίκες. Οι γυναίκες που ξέφυγαν από τη βίαιη οικογενειακή ζωή υποχώρησαν στην Umoja και συχνά έφερναν τα παιδιά τους μαζί τους, δημιουργώντας ένα καταφύγιο ειρήνης. Σ

τα Σουαχίλι, το Umoja σημαίνει στην πραγματικότητα «ενότητα», με τους ανθρώπους Umoja να εργάζονται για να εκπαιδεύσουν τους άλλους σχετικά με τα δικαιώματά τους. Φιλοξενούν ένα δημοτικό σχολείο, δημιουργούν κοσμήματα και διασκεδάζουν τους τουρίστες για να υποστηρίξουν οικονομικά το χωριό τους. Απαγορεύεται στους άνδρες να ζουν στο χωριό, αλλά επιτρέπεται να το επισκεφτούν. Οι μόνοι άνδρες που επιτρέπεται να διανυκτερεύσουν στο χωριό είναι άνδρες που μεγάλωσαν ζώντας στο χωριό.

Meghalaya

Μια άλλη φυλή στους λόφους της Ινδίας είναι οι Garo, η δεύτερη μεγαλύτερη φυλή στη Meghalaya. Όπως και οι γείτονές τους Khasi, οι Garos περνούν την περιουσία και την πολιτική διαδοχή από μητέρα σε κόρη. Συνήθως, η μικρότερη κόρη κληρονομεί την περιουσία της μητέρας της. Η κοινωνία είναι μητριαρχική. Ωστόσο οι άνδρες είναι εκείνοι που κυβερνούν την κοινωνία και διαχειρίζονται την περιουσία. Οι Garo πιστεύουν επίσης στην ισότητα των φύλων και γι' αυτό τα ακίνητα ανήκουν σε γυναίκες αλλά διοικούνται από άνδρες. Ο γάμος μιας κόρης συχνά κανονίζεται και ο σύζυγος μετακομίζει στο σπίτι της συζύγου. Είναι ενδιαφέρον ότι η ένωση μπορεί να διαλυθεί χωρίς στίγμα, παρά το γεγονός ότι ο γάμος έχει διευθετηθεί.

Nubian

Ο λαός της Νουβίας είναι βαθιά συνδεδεμένος με τον ποταμό Νείλο. Για εκατοντάδες χρόνια, οι Νούβιοι καλλιεργούσαν γη κατά μήκος του ποταμού Νείλου, στηρίζοντας τις οικογένειές τους με τη γεωργία και τα ζωικά αγαθά που παράγονται. Μετά τη δημιουργία φραγμάτων τον 20ο αιώνα, ο λαός της Νούβιας έχασε σπίτια και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να βρουν δουλειά αλλού. Ενώ οι άντρες έφευγαν από το σπίτι αναζητώντας δουλειά, οι γυναίκες έμεναν σπίτι μεγαλώνοντας τα παιδιά τους, φροντίζοντας τους ηλικιωμένους και καλλιεργώντας ό,τι υπήρχε διαθέσιμο. Συχνά, οι άνδρες δεν επέστρεφαν στο σπίτι λόγω των σκληρών περιβαλλοντικών και εργασιακών συνθηκών ως εργάτες ή μισθοφόροι. Η κουλτούρα των Νουβίων είναι πλούσια σε τέχνη, διηγήματα και μουσική. Ενώ πολλοί Νούβιοι είναι πλέον χριστιανοί, η κουλτούρα τους εξακολουθεί να ακολουθεί μια μητριαρχική κοινωνία που κυριαρχείται από άγριες, αδυσώπητες γυναίκες.

Hopi

Όπως πολλές από τις φυλές και τις ομάδες παραπάνω, μερικές φυλές ιθαγενών Αμερικανών ακολουθούν ένα μητριαρχικό μοτίβο.Οι Χόπι ζουν κυρίως στην Αριζόνα ως κυρίαρχο έθνος, ακολουθώντας τους δικούς τους νόμους σύμφωνα με το Σύνταγμα των Χόπι. Οι άνθρωποι των Χόπι ακολουθούν τον μητρογραμμικό τρόπο ζωής, κερδίζοντας οικογενειακά ονόματα και ανιχνεύοντας την καταγωγή από την πλευρά της μητέρας. Μετά τη γέννηση ενός παιδιού, η πατρική πλευρά της οικογένειας παίρνει το όνομα του παιδιού, αλλά μόνο οι πατρικές γυναίκες μπορούν να υποβάλουν ένα όνομα για εξέταση. Οι γυναίκες τείνουν στο σπίτι και τα παιδιά, ενώ οι άνδρες είναι υπεύθυνοι για τη γεωργία και τον πόλεμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ
Tο akous.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρήτη: Φρικτό ατύχημα με αλυσοπρίονο για 30χρονο – Τραυματίστηκε στα γεννητικά όργανα

Κρήτη: Φρικτό ατύχημα με αλυσοπρίονο για 30χρονο – Τραυματίστηκε στα γεννητικά όργανα

Ομάδα γιατρών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η ζωή του διαφύγει τον κίνδυνο 

Conde Nast Traveller: Το ελληνικό νησί που είναι πρώτη επιλογή στα ανεξερεύνητα νησιά

Conde Nast Traveller: Το ελληνικό νησί που είναι πρώτη επιλογή στα ανεξερεύνητα νησιά

«Βιώνει κάτι σαν αναγέννηση τα τελευταία χρόνια»  

Δεν έχουν το Θεό τους στη Μύκονο: Μετέτρεψαν ξωκλήσι σε studio και το νοικιάζουν σε τουρίστες

Δεν έχουν το Θεό τους στη Μύκονο: Μετέτρεψαν ξωκλήσι σε studio και το νοικιάζουν σε τουρίστες

Παρά τις αντιδράσεις των ντόπιων 

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Δημοσιογράφος - Digital content creator

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Δημοσιογράφος - Digital content creator

To E-Radio, το E-Daily και το Pink.gr σε περιμένουν να γίνεις μέλος της πιο δυναμικής ομάδας 

Μπορείς να κρύψεις το σπίτι σου από το Google Street View;

Μπορείς να κρύψεις το σπίτι σου από το Google Street View;

Υπάρχει τρόπος να θολώσεις τα νερά; 

Ιταλία:  Aνοίγουν ξανά οι πτέρυγες COVID στα νοσοκομεία

Ιταλία: Aνοίγουν ξανά οι πτέρυγες COVID στα νοσοκομεία

Σχεδόν 1 εκατομμύριο πολίτες είναι θετικοί 

Πισπιρίγκου: Προσπαθεί να ανατρέψει το πόρισμα

Πισπιρίγκου: Προσπαθεί να ανατρέψει το πόρισμα

Επιμένει στα αρχικά πορίσματα που είχε… αμφισβητήσει 

Χαλάνδρι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο φίλος του 18χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο

Χαλάνδρι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο φίλος του 18χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο

Iσχυρίστηκε πως δεν έκαναν κόντρες με τον 18χρονο στο Χαλάνδρι 

Ευλογιά των πιθήκων: Το 99% των κρουσμάτων είναι άνδρες

Ευλογιά των πιθήκων: Το 99% των κρουσμάτων είναι άνδρες

Νέο «καμπανάκι» του ΠΟΥ για την Ευρώπη  

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί φυτικά προϊόντα

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί φυτικά προϊόντα

Ο ΕΦΕΤ εποπτεύει τη διαδικασία ανάκλησης 

Αποφυλακίζεται με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Αποφυλακίζεται με όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ομόφωνη η απόφαση του δικαστηρίου  

Κορωνοϊός: 15.869 νέα κρούσματα σήμερα

Κορωνοϊός: 15.869 νέα κρούσματα σήμερα

14 θάνατοι - 95 διασωληνωμένοι - 3.127 επαναλοιμώξεις 

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν βιοτεχνία και πήραν όμηρο τον ιδιοκτήτη

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν βιοτεχνία και πήραν όμηρο τον ιδιοκτήτη

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση 

Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα - «φωτιά» για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα - «φωτιά» για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Στη δημοσιότητα δίνονται στοιχεία του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη - Καλόγρηα 

Υπόθεση Μπίκα: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο 27χρονος που είχε καταγγελθεί για βιασμό

Υπόθεση Μπίκα: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο 27χρονος που είχε καταγγελθεί για βιασμό

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε κάνει δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών 

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την επέκταση του ολοήμερου 

Ανατροπή στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη: Δεν θα δικαστούν για τη Novartis

Ανατροπή στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη: Δεν θα δικαστούν για τη Novartis

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται σε δίκη δεν σχετίζονται με την πολύκροτη υπόθεση 

Ιατροδικαστής: Αργός και βασανιστικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας

Ιατροδικαστής: Αργός και βασανιστικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας

Τον τρόπο θανάτου των δυο παιδιών σχολίασε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου 

Μύκονος: Ζήτησαν από τουρίστες ελάχιστη κατανάλωση 500€ για να δουν το ηλιοβασίλεμα

Μύκονος: Ζήτησαν από τουρίστες ελάχιστη κατανάλωση 500€ για να δουν το ηλιοβασίλεμα

Σε μπαρ στη Μικρή Βενετία 

Ομόνοια: «Νόμιζα ότι πνιγόταν και ήθελα να το σώσω», λέει ο πατέρας για το μωρό

Ομόνοια: «Νόμιζα ότι πνιγόταν και ήθελα να το σώσω», λέει ο πατέρας για το μωρό

Αφέθηκε ελεύθερος - Ο εισαγγελέας έκρινε ότι είναι αθώος  

Ερντογάν: Καμία συνάντηση με τον Μητσοτάκη εάν δεν συμμαζευτεί

Ερντογάν: Καμία συνάντηση με τον Μητσοτάκη εάν δεν συμμαζευτεί

Απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο ο Τούρκος πρόεδρος 

Στους 10 πλέον καταζητούμενους του FBI η «Cryptoqueen»: Είχε διαφύγει στην Ελλάδα

Στους 10 πλέον καταζητούμενους του FBI η «Cryptoqueen»: Είχε διαφύγει στην Ελλάδα

Η Ruja Ignatova κατηγορείται ότι εξαπάτησε εκατομμύρια επενδυτές 

Πέτρος Φιλιππίδης: Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του, θα υποβληθεί σε επέμβαση

Πέτρος Φιλιππίδης: Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του, θα υποβληθεί σε επέμβαση

Για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό, μίλησε ο δικηγόρος του 

Δεν θα πιστεύετε πόσο συχνά αλλάζουν smartphone οι Έλληνες

Δεν θα πιστεύετε πόσο συχνά αλλάζουν smartphone οι Έλληνες

Τι αποκαλύπτει έρευνα από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  

Κηφισίας: Τροχαίο με δύο νεαρούς τραυματίες - Το όχημα βγήκε από την πορεία του και ανατράπηκε

Κηφισίας: Τροχαίο με δύο νεαρούς τραυματίες - Το όχημα βγήκε από την πορεία του και ανατράπηκε

Πώς είναι η κατάσταση των επιβατών του οχήματος  

Θεσσαλονίκη: Ηχητικό ντοκουμέντο του βιaσμού της από τον τράπερ έχει η 16χρονη

Θεσσαλονίκη: Ηχητικό ντοκουμέντο του βιaσμού της από τον τράπερ έχει η 16χρονη

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού της 16χρονης  

Τρόμος στη Νέα Σμύρνη: 85χρονη στα χέρια ληστών

Τρόμος στη Νέα Σμύρνη: 85χρονη στα χέρια ληστών

Η ηλικιωμένη άρχισε να καλεί σε βοήθεια τους γείτονες 

Τραγωδία στον Βόλο: Πέθανε 14χρονη που νοσηλευόταν 5 μήνες στη ΜΕΘ

Τραγωδία στον Βόλο: Πέθανε 14χρονη που νοσηλευόταν 5 μήνες στη ΜΕΘ

Είχε υποστεί ηλεκτροπληξία κι έπεσε στη μπανιέρα  

Κυψέλη: Έτσι απέδρασε η 22χρονη από τη φυλακή που την είχαν ο πατέρας και ο αδελφός της

Κυψέλη: Έτσι απέδρασε η 22χρονη από τη φυλακή που την είχαν ο πατέρας και ο αδελφός της

Την χτύπησαν για να την αναγκάσουν να μπει στο αυτοκίνητο και να τη μεταφέρουν στο υπόγειο στην Καισαριανή 

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Πατέρας προσπάθησε να πνίξει το παιδί του

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Πατέρας προσπάθησε να πνίξει το παιδί του

Βίντεο ντοκουμέντο με περαστικούς να σώζουν το μωρό 

Αυτό είναι το μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας στην Κρήτη

Αυτό είναι το μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας στην Κρήτη

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εμπλεκομένων 

Επίσημο: Aπό 27 Ιουλίου τέλος η αστυνομική ταυτότητα όπως την ξέραμε

Επίσημο: Aπό 27 Ιουλίου τέλος η αστυνομική ταυτότητα όπως την ξέραμε

Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήταν… τρολιά το λάδι και η ελληνική ρίγανη στα μαλλιά

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήταν… τρολιά το λάδι και η ελληνική ρίγανη στα μαλλιά

Απάντησε μετά το «πάρτι» που έγινε στο twitter  

«Παρέδωσα στον Πούτιν μήνυμα από τον Ζελένσκι» λέει από τη Μόσχα ο πρόεδρος της Ινδονησίας

«Παρέδωσα στον Πούτιν μήνυμα από τον Ζελένσκι» λέει από τη Μόσχα ο πρόεδρος της Ινδονησίας

Το άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου φαίνεται ότι επιδιώκει ο πρόεδρος της Ινδονησίας 

Θεοδωρίδου: Η σύσταση για την τέταρτη δόση αφορά στους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα

Θεοδωρίδου: Η σύσταση για την τέταρτη δόση αφορά στους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα

Δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη πρόταση για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης στην ηλικιακή ομάδα 30-59 ετών  

Πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος - Έπαθε ανακοπή ενώ κολυμπούσε στη Σύρο

Πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος - Έπαθε ανακοπή ενώ κολυμπούσε στη Σύρο

Ο γνωστός δημοσκόπος έφυγε στα 75 του χρόνια 

Κορωνοϊός: 15.498 νέα κρούσματα σήμερα

Κορωνοϊός: 15.498 νέα κρούσματα σήμερα

13 νέοι θάνατοι - 97 οι διασωληνωμένοι - 2.984 επαναλοιμώξεις 

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Διάβημα αναίρεσης της απόφασης από τους δικηγόρους της οικογένειας

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Διάβημα αναίρεσης της απόφασης από τους δικηγόρους της οικογένειας

Ζητούν πλήρη έλεγχο για το κατά πόσο επηρεάστηκαν δικαστικοί λειτουργοί και ένορκοι 

Κορωνοϊός:  Οι τουριστικές περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

Κορωνοϊός: Οι τουριστικές περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

«Βράζουν» Μύκονος και Μήλος 

Βρέθηκε σαλμονέλα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο

Βρέθηκε σαλμονέλα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο

Τι ανακοίνωσε ο ελβετικός όμιλος Barry Callebaut, παγκόσμιος καλοσσός του κακάο και των προϊόντων σοκολάτας © Copyright 2022 - All right reserved. Licensed by AEPI
Made in Nextweb with E-Radio Services