Για τις κριτικές και τις καταγγελίες για φουσκωμένους λογαριασμούς από ξένους τουρίστες στο εστιατόριό του στη Μύκονο απάντησε ο ιδιοκτήτης του, αρνούμενος τα πάντα.
Ο Δημήτριος Καλαμαράς, ιδιοκτήτης του DK Oyster στη Μύκονο, απάντησε για τις κακές κριτικές σε γνωστό ιστότοπο αξιολόγησης εστιατορίων αλλά και για τις καταγγελίες ξένων τουριστών σε ξένα ΜΜΕ για παραφουσκωμένους λογαριασμούς.
Ο κ. Καλαμαράς υποστήριξε ότι οι κριτικές αυτές και οι καταγγελίες προέρχονται από influencers που προσπαθούν να κερδίσουν ένα δωρεάν γεύμα.
Πρόσφατα, ζευγάρι Καναδών υποστήριξε ότι τον περασμένο Μάιο πλήρωσε 400 ευρώ για δύο ποτά και 12 στρείδια στο εν λόγω κατάστημα και το DK Oyster έγινε πάλι θέμα σε ξένα ΜΜΕ, όπως η «Daily Mail» και η «New York Post».
Το ζευγάρι υποστήριξε επίσης ότι εξεπλάγην από τις χρεώσεις επειδή αρνήθηκαν να τους παρουσιάσουν ένα σωστό μενού, τους πίεσαν να παραγγείλουν φαγητό και τους έδωσαν τον λογαριασμό στα ελληνικά.
O ιδιοκτήτης του εστιατορίου τώρα περνά στην αντεπίθεση και απαντά στον καταιγισμό κακών κριτικών αλλά και των καταγγελιών:
«Δυστυχώς, όλοι όσοι εργαζόμαστε στον τομέα της φιλοξενίας έχουμε προσεγγιστεί από διαβόητους “influencers” που, αντί να βγάζουν τα προς το ζην διαφημίζοντας προϊόντα και υπηρεσίες στο κοινό τους, ασκούν πίεση σε ορισμένες επιχειρήσεις για υπέρογκες χρεώσεις και δωρεάν γεύματα», είπε ο κ. Καλαμαράς στο Kennedy News.
«Στο DK Oyster έχουμε διαφημιστεί με τους τρόπους που θεωρούμε κατάλληλους για το εστιατόριό μας και δεν θα υποκύψουμε στους influencers που έχει προσελκύσει το όμορφο νησί της Μυκόνου», συνέχισε.
Το εστιατόριο του κ. Καλαμαρά βρίσκεται στον Πλατύ Γιαλό και ο ίδιος περιέγραψε το σημείο ως έναν «πολύ δημοφιλή προορισμό» για άτομα με τα οποία ορισμένοι influencers θα ήθελαν να συναναστραφούν.
Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του DK Oyster στο ζευγάρι των Καναδών
Σε ό,τι αφορά την καταγγελία του ζευγαριού των Καναδών, ο Δημήτρης Καλαμαράς του DK Oyster απαντά: «Αυτό το άτομο που προσπαθεί να γίνει διάσημο μέσω αναρτήσεων στο Instagram με το όνομα Lindsay Breen ξεκινά με ένα ψέμα», είπε για την Breen, η οποία, σύμφωνα με την Post, εργάζεται ως recruiter. «Ισχυρίζεται ότι “ζήτησε επανειλημμένα ένα μενού κοκτέιλ” και προσθέτει ότι ο σερβιτόρος δεν φαινόταν να ήθελε να της το δώσει. Παρ' όλα αυτά, έκανε μια παραγγελία. Ένας influencer, ένα έμπειρο πολυταξιδεμένο άτομο που ζει μέσα από τις εμπειρίες του στον κόσμο έκανε αυτό που δεν θα έκαναν οι περισσότεροι ενήλικες με σωστό μυαλό, παρήγγειλε ποτά και φαγητό από έναν σερβιτόρο που αρνήθηκε να του παρουσιάσει το μενού», επέμεινε ο Καλαμαράς.
«Ψευδείς οι κακές κριτικές στο Trip Advisor, αντιγράφει ο ένας τον άλλον»
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου αναγνώρισε ότι οι κακές κριτικές στο Tripadvisor με ισχυρισμούς παρόμοιους με αυτούς που έκαναν οι Breens είναι πολλές, ισχυρίστηκε όμως ότι είναι όλες ψευδείς.
«Αυτός ο ψευδής ισχυρισμός έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ εναντίον του εστιατορίου μας από δεκάδες ανώνυμους χρήστες στο Tripadvisor, που αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε τρεις τεράστιους μαυροπίνακες στην είσοδο του εστιατορίου που εμφανίζουν το μενού και τις τιμές», είπε.
«Σκέφτηκα ότι με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες μας, εάν οι κριτικές γράφονταν όντως από πραγματικούς πελάτες, θα είχαν τουλάχιστον μια ιδέα σχετικά με το εύρος των τιμών μας, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι θα ελέγξουν το μενού σχολαστικά πριν από την παραγγελία», είπε ο κ. Καλαμαράς.
Από την πλευρά τους πάντως, η Lindsay και ο Alex ισχυρίζονται ότι έριξαν γρήγορα μια ματιά στο μενού έξω από το DK Oyster και πιστεύουν ότι τα στρείδια ήταν 9 ευρώ, αλλά αργότερα έμαθαν ότι το εστιατόριο τιμολογούσε το μενού τους με βάση το είδος ανά 100 γραμμάρια. «Έτσι λέει ότι το καλαμάρι κοστίζει 29 δολάρια, αλλά με ψιλά γράμματα θα λέει ότι είναι για 100 γραμμάρια καλαμάρι, οπότε ο λογαριασμός σας φτάνει τα 300 ευρώ», τόνισε η Lindsay.
«Μιλήστε με τον μάνατζερ του καταστήματος πριν παραγγείλετε»
Όμως, ο κ. Καλαμαράς επιμένει ότι τέτοιοι πελάτες καταστρέφουν τη φήμη του. «Κάθε φορά που λάμβανα ένα τέτοιο παράπονο, πάντα από ανώνυμους χρήστες μέσω του Tripadvisor, συμβούλευα το προσωπικό, υπενθυμίζοντας ότι είναι κρίσιμο για τη φήμη μας να είμαστε σίγουροι ότι οι διαδικασίες ακολουθούνται προσεκτικά», είπε. «Με διαβεβαίωναν πάντα ότι τηρούν τους κανόνες».
Ο Δ. Καλαμαράς προτείνει στους επισκέπτες να περιηγηθούν προσεκτικά στο μενού και τις τιμές, πριν παραγγείλουν. «Δεν μπορώ να σταματήσω κάθε άτομο να μπαίνει στις εγκαταστάσεις μας και να εξηγήσω τη σημασία μιας τέτοιας πρακτικής», είπε.
Ο ιδιοκτήτης προτείνει ότι οι πελάτες που «δεν είναι κακόβουλοι» θα πρέπει είτε να φύγουν είτε να ζητήσουν να μιλήσουν με έναν μάνατζερ, εάν τους αρνηθεί το μενού.
«Ο μάνατζερ μπορεί να βοηθήσει πριν παραγγείλει και καταναλώσει, όχι τη στιγμή που τους ζητείται να πληρώσουν τα χρεωμένα ποσά», είπε ο Δ. Καλαμαράς, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς των Breens ότι ο Άλεξ δεχόταν πίεση να πληρώσει τον ακριβό λογαριασμό. «Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι στο Tripadvisor, που ενθαρρύνουν ανοιχτά τους επισκέπτες να έρθουν, να φάνε και να πιουν ό,τι θέλουν και μετά αρνούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς».
«Δεν θα εξηγήσουμε γιατί χρεώνουμε περισσότερο από ένα σούπερ μάρκετ, ή μια ταβέρνα...»
«Κατανοώ ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να βρουν τις τιμές μας πέρα από τον προϋπολογισμό τους και σέβομαι απόλυτα τη γνώμη τους, ακόμα κι αν δεν εκτιμούν την αξία των υπηρεσιών μας, της κουζίνας, της ιδέας και της εμπειρίας μας», συνέχισε.
Αναφέρθηκε επίσης στους ισχυρισμούς της Lindsay ότι άλλοι τοπικοί εστιάτορες προειδοποιούν τους τουρίστες για το DK Oysters, ισχυρισμούς που καταγράφονται και στο Tripadvisor, αλλά υπονοεί ότι κάτι τέτοιο είναι αστήρικτο και ότι οι καταγγέλλοντες αντιγράφουν ο ένας τα παράπονα του άλλου.
Ο Δ. Καλαμαράς είπε επίσης ότι απαντά σε κάποια σχόλια του Tripadvisor, για να υπερασπιστεί το κατάστημα και την ποιότητα των υπηρεσιών τους.
«Πιστεύουμε ότι η αξία της προσφερόμενης εμπειρίας είναι υψηλή και δεν έχουμε καμία πρόθεση να εξηγήσουμε γιατί χρεώνουμε περισσότερα από ένα σούπερ μάρκετ ή μια παραδοσιακή ταβέρνα, κάτι που μπορεί να είναι υπέροχο, αλλά σίγουρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό concept από το δικό μας».
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/kosmos/estiatorio-mykono-kataggelies-idioktitis-apantise
Κλειστά την Πέμπτη όλα τα σχολεία στην Κρήτη λόγω της αφρικανικής σκόνης
Το μέτρο έρχεται ως συνέχεια των επιμέρους αποφάσεων που είχαν ήδη ληφθεί

Έδειραν και μαχαίρωσαν 19χρονο στην Γλυφάδα για να του κλέψουν το κινητό, πώς τον κατέβασαν από το σπίτι του
Συνελήφθησαν δύο άτομα - Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

«Ξεκινάμε» - Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε το κόμμα της
«Είμαστε ένα ανεξάρτητο κίνημα πολιτών που γεννιέται από τη βάση, από την κοινή μας ανάγκη να έρθει επιτέλους η αλλαγή» υποστηρίζει

Έβερεστ: Σκουπίδια, συνωστισμός και παρατημένοι νεκροί στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου
«Η υψηλότερη χωματερή του κόσμου»

Ανδρας έσπρωξε επιβάτη στις ράγες λίγο πριν φτάσει το τρένο στο Σιάλτ, συγκλονιστικό βίντεο
Ο 26χρονος που συνελήφθη είπε στην αστυνομία ότι ο άνδρας στο βίντεο ήταν κάποιος που «ίσως του έμοιαζε» ή «ο δίδυμος αδελφός μου που δεν έχω»

Σκηνές τρόμου σε γαμήλιο γλέντι στο Μενίδι: Ξυλοκόπησαν καλεσμένο και τον έσυραν στην πίστα
Σοκαριστικό βίντεο - Το θύμα νοσηλεύεται με κρίσιμη κατάσταση λόγω κρανιοεγκεφαλικών τραυματισμών, και οι Αρχές διερευνούν την υπόθεση με πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων

Κακοκαιρία «Erminio»: Νέες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας - Μείνετε μέσα και ανάψτε τα φώτα
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος που ήταν αγνοούμενος στην Χαλκιδική
Τον 26χρονο αναζητούσε τις τελευταίες ώρες η μητέρα του

Τραμπ: Ο ηγέτης του Ιράν ζήτησε εκεχειρία
Θα τους στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή, μέχρι να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

Τέμπη – Αντ. Ψαρόπουλος (πατέρας Μάρθης): «Αυτή η δίκη είναι ο αγώνας της ζωής μου για τη δικαίωση της κόρης μου»
Η δήλωσή του

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος στην Κριμαία: Στους 29 οι νεκροί
Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει ποινική έρευνα για παραβίαση των κανόνων πτήσης

Γεννήθηκαν στη Γάζα, αλλά ποτέ δεν γνώρισαν τους γονείς τους – Δύο χρόνια μετά, 11 παιδιά επιστρέφουν στις οικογένειές τους
«Σήμερα είναι σαν μια νέα γέννηση, σαν ένα νέο ξεκίνημα»

Δίκη για τα Τέμπη: Απομακρύνθηκε ο Ρούτσι μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
«Του ασκήθηκε βία από έξι αστυνομικούς», καταγγέλλει η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κακοκαιρία Erminio: Μήνυμα του 112 στην Αττική – “Περιορίστε τις μετακινήσεις έως τα μεσάνυχτα”
Μήνυμα από το 112 ήχησε στην Αττική, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που φέρνει η κακοκαιρία Erminio

Αγιο Φως: Σήμερα οι αποφάσεις για την άφιξή του – Το «plan b» και το σενάριο να μην γίνει η μεταφορά
Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι οι τελετές θα πραγματοποιηθούν κανονικά, έστω και υπό αυστηρούς περιορισμούς

«Παρακαλώ σκανάρετε την KitKat σας»: Η εταιρεία έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 χαμένες σοκολάτες
Ενα φορτηγό της εταιρείας με 12 τόνους σοκολάτας κλάπηκε στη διαδρομή από την Ιταλία με προορισμό την Πολωνία

Έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία Erminio: Stop σε εξωτερικές εργασίες και σύσταση για τηλεργασία
Οι οδηγίες του υπουργείου Εργασίας για ιδιωτικό τομέα εν μέσω ακραίων φαινομένων

Πρόταση της ΕΕ για τηλεργασία και Κυριακές χωρίς ΙΧ λόγω αυξήσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Ο επίτροπος Ενέργειας Νταν Γιόργκενσεν κάλεσε τα κράτη-μέλη να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων, καθώς οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν 70% και του φυσικού αερίου 50%

Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
Δεδομένου ότι σε ορισμένους Δήμους οι αποφάσεις αναστολής μπορεί να λαμβάνονται οποιαδήποτε ώρα, η τηλεκπαίδευση ενεργοποιείται άμεσα

Απίστευτο συμβάν στη Σύρο: Αντρας με μαχαίρι κυνηγούσε να σφάξει νοσηλεύτρια
Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη βία σε βάρος υγειονομικών

Σάντσεθ: «Βήμα προς το απαρτχάιντ» η θανατική ποινή μόνο για Παλαιστίνιους από το Ισραήλ
Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει σε πολλές περιπτώσεις τη στάση της Ισπανίας αντισημιτική

Τρομακτικό βίντεο από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού: Κτίριο γίνεται κομμάτια σε δευτερόλεπτα
Η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης

Αμπελόκηποι: Βρήκαν κότες και κατσίκες στον 16ο όροφο πολυκατοικίας
Τα πουλερικά έχουν ήδη μεταφερθεί στον Εθνικό Κήπο

Χωρίς τράπεζες για 2 ημέρες - Πότε και πώς θα κάνουμε τις συναλλαγές μας
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την ειδική τραπεζική αργία

Προσοχή στις απάτες μετά την αποστολή των πρώτων κλήσεων από τις ΑΙ κάμερες ζητά η ΕΛΑΣ
Το μήνυμα που στέλνεται δεν έχει κάποιο link

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χτυπούν την οικονομία του Ιράν και ανακαλούν μαζικά βίζες
Στο στόχαστρο assets 530 δισ. δολαρίων

Η μέρα θα γίνει νύχτα: Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου του αιώνα - Δεν θα επαναληφθεί για 157 χρόνια
Μία ολόκληρη γενιά δεν θα δει ποτέ το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, η επανάληψη του οποίου προσδιορίζεται για το έτος 2183

Θεσσαλονίκη: Ένα 4χρονο παιδί εντοπίστηκε μόνο του να περιπλανιέται στο δρόμο, συνελήφθησαν οι γονείς
24 και 27 ετών οι γονείς

Εύοσμος: Ασφυκτικό θάνατο «βλέπουν» οι αρχές για την 59χρονη που βρέθηκε ημίγυμνη
Το χρονικό της τραγωδίας

Πλησιάζει με άγριες διαθέσεις η κακοκαιρία Erminio - Οι περιοχές που θα βρεθούν σε κόκκινο συναγερμό
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τρίτη (31/3) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους.

Βενζίνη και πετρέλαιο σε «τροχιά» εκτόξευσης – «Θα φτάσουν τα 2,20 ευρώ», προειδοποιούν ειδικοί
Πότε θα δούμε την αύξηση;

Γυναίκα το έσκασε από μισάνοιχτο παράθυρο περιπολικού φορώντας χειροπέδες, δείτε βίντεο
Απόδραση με άρωμα… Prison Break

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακυρη η καθαίρεση της Παρασκευής Τυχεροπούλου, δικαστήριο διατάσσει να επιστρέψει στη θέση της
Το Μονομελές Πρωτοδικείο ανέτρεψε την απόφαση της διοίκησης Μπαμπασίδη, έκρινε ότι η καθαίρεσή της ήταν παράνομη και καταχρηστική και διατάσσει την επανατοποθέτησή της στη θέση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ώρα μηδέν για τους ιδιοκτήτες - Ποιοι εξαιρούνται, πόσο είναι το πρόστιμο
Ξεκινούν από 1η Απριλίου οι υποχρεωτικοί καθαρισμοί οικοπέδων, εν όψει αντιπυρικής περιόδου - Υποχρεωτικά η δήλωση καθαρισμού μέχρι και τις 15 Ιουνίου

Δείτε βίντεο: Μπουλντόζα εισβάλλει σε υπαίθρια αγορά στο Πεκίνο, τουλάχιστον 13 νεκροί
Το συμβάν σημειώθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου στην υπαίθρια αγορά Νταχαντζί, στην περιοχή Φανγκσάν, όταν ένας 50χρονος οδηγός βαρέος οχήματος εισέβαλε σε ώρα που το μέρος ήταν γεμάτο κόσμο

Θεσσαλονίκη: Ημίγυμνη και με ζώνη στον λαιμό βρέθηκε νεκρή η 59χρονη στον Εύοσμο
Οι αρχές εξετάζουν με προσοχή τον τρόπο με τον οποίο είχε τοποθετηθεί, καθώς θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια

Τρία εκατομμύρια αξιωματούχοι ξεκινούν στην Ινδία την απογραφή του μεγαλύτερου πληθυσμού στον πλανήτη
Θα κρατήσει πάνω από 1 χρόνο

O δράστης της ληστείας στο βενζινάδικο στο Αγρίνιο, εξομολογήθηκε και παραδόθηκε με τον ιερέα του στην Αστυνομία
Επέστρεψε και τα 695 ευρώ που έκλεψε

Πώς το Ιράν κερδίζει δισεκατομμύρια από τον πόλεμο του Τραμπ – Αποκαλυπτικά νούμερα
Ενώ οι πετρελαιο - μοναρχίες του Κόλπου αιμορραγούν, η Τεχεράνη βρίσκει τρόπους να βγάζει λεφτά εν μέσω σύγκρουσης - Η Κίνα, οι «σκιώδεις» εξαγωγές και ο ρόλος των Φρουρών της Επανάστασης

Anthropic: Το νέο AI μοντέλο της εταιρείας ονομάζεται «Mythos» και αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για έναν χάκερ
Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Mythos καθιστά πολύ πιο πιθανές τις μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις το 2026










