Τα βήματα για την εγκατάσταση και χρήση της εφαρμογής
Gov.gr Wallet: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα για ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα
Gov.gr Wallet: Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα για ψηφιακές ταυτότητες και διπλώματα - Τα βήματα για την εγκατάσταση και χρήση της εφαρμογής

Άνοιξε για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα wallet.gov.gr στην οποία οι πολίτες μπορούν να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας ή/και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Μέχρι στιγμής μέσω του wallet.gov.gr έχουν εκδοθεί περισσότερες από 374.000 ψηφιακές ταυτότητες και 287.000 ψηφιακά διπλώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως προς την διαδικασία των αιτήσεων για το Fuel Pass 2 οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει το 1,8 εκατ.

Υπενθυμίζονται τα βήματα για την εγκατάσταση και χρήση της εφαρμογής

1.Εγκατάσταση εφαρμογής και αυθεντικοποίηση πολιτών

Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη αρχής γενομένης σήμερα από τον αριθμό 1, την Πέμπτη το 2 κ.ο.κ.. Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr. Για την ασφαλή πρόσβαση στην εφαρμογή, η ταυτοποίηση του πολίτη γίνεται σε πρώτο επίπεδο με τους κωδικούς στο Taxisnet και κατόπιν με την καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (OTP – One Time Password), ο οποίος αποστέλλεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που ανήκει επιβεβαιωμένα στον πολίτη.

Για τον σκοπό αυτό ο πολίτης θα πρέπει πριν μπει στην εφαρμογή:

-είτε να έχει καταχωρίσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) μέσω του notify.gov.gr,

-είτε να έχει βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή του μέσω του gov.gr (Υπεύθυνη Δήλωση, Εξουσιοδότηση, Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου, Ιδιωτικό Συμφωνητικό).

Αφού αυθεντικοποιηθεί, ο πολίτης καλείται να δώσει άδεια για να λαμβάνει ειδοποιήσεις από την εφαρμογή, οι οποίες είναι απαραίτητες για την λειτουργία της λόγω του μηχανισμού συγκατάθεσης σε περίπτωση επαλήθευσης ενός ψηφιακού εγγράφου. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ενεργοποίηση της δυνατότητας εύκολης πρόσβασης (quick login), η οποία παρέχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές κάθε συσκευής.

2.Δημιουργία και αποθήκευση αντιγράφων

Αφού εισέλθει στο περιβάλλον της εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί με ελάχιστα κλικ να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει το ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή/και του διπλώματος οδήγησης του. Αρχικά επιλέγει ποιο έγγραφο θέλει να εκδώσει και κατόπιν λαμβάνει με SMS έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password) τον οποίο και εισάγει στην εφαρμογή. Αμέσως μετά, το έγγραφο δημιουργείται και αποθηκεύεται στην εφαρμογή και στο wallet του κινητού τηλεφώνου. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου για κάθε νέα έκδοση αντιγράφου.

3.Στοιχεία ψηφιακών αντιγράφων και επαλήθευση γνησιότητας

Τα ψηφιακά αντίγραφα του Gov.gr Wallet περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που περιέχονται στις αστυνομικές ταυτότητες και τα διπλώματα οδήγησης αντίστοιχα. Ενσωματώνουν, επιπλέον, έναν κωδικό QR και έναν μοναδικό κωδικό εγγράφου, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η επαλήθευση γνησιότητάς τους. Ειδικά, αναφορικά με το ψηφιακό αντίγραφο του διπλώματος οδήγησης, η φωτογραφία που θα εμφανίζεται αντλείται από το Μητρώο Δελτίων Αστυνομικών Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεπώς θα είναι ίδια με της αστυνομικής ταυτότητας και όχι κατ’ ανάγκη ίδια με εκείνη του διπλώματος οδήγησης.

Η επαλήθευση γνησιότητας κάθε ψηφιακού αντιγράφου γίνεται με τον κωδικό QR του. Μόλις κάποιος σκανάρει τον κωδικό QR ενός πολίτη μέσω της ίδιας εφαρμογής Gov.gr Wallet, ο τελευταίος λαμβάνει ειδοποίηση από την εφαρμογή, προκειμένου να δώσει έγκριση στον ελεγκτή προκειμένου να επαληθεύσει τα στοιχεία του. Αφού ο πολίτης εγκρίνει τον έλεγχο, στην οθόνη της εφαρμογής εμφανίζεται ένας εξαψήφιος κωδικός τον οποίο πρέπει να υπαγορεύσει ή να επιδείξει στον ελεγκτή και εκείνος με τη σειρά του να τον καταχωρίσει στη δική του συσκευή. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε και μόνο τότε τα στοιχεία του ψηφιακού αντιγράφου εμφανίζονται για μία και μόνο φορά στη συσκευή του ελεγκτή, χωρίς τη δυνατότητα αποθήκευσης.

4.Η δυνατότητα γρήγορης επαλήθευσης

Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να επιλέγει όποτε το επιθυμεί τη λειτουργία γρήγορης επαλήθευσης (quick scan). Μέσω της συγκεκριμένης λειτουργίας, ο πολίτης δίνει ουσιαστικά «προέγκριση» για τον επόμενο και μόνο έλεγχο, εφόσον αυτός πραγματοποιηθεί αποκλειστικά εντός των επόμενων πέντε λεπτών. Επιδεικνύοντας τον quick scan κωδικό QR ο έλεγχος πραγματοποιείται ταχύτερα, καθώς ο ελεγκτής αποκτά απευθείας πρόσβαση στα στοιχεία του πολίτη. Με τον τρόπο αυτό, ο πολίτης μπορεί να εξυπηρετηθεί αμεσότερα, ιδίως σε περιπτώσεις που παρατηρείται συνωστισμός ή που απαιτείται ταχύτητα, όπως π.χ. είσοδος σε συναυλίες, αεροπλάνα κ.α..

5.Η δυνατότητα υπογραφής εγγράφων στο docs.gov.gr

Τέλος, μέσω του Gov.gr Wallet ο πολίτης μπορεί να υπογράφει ταχύτερα και ασφαλέστερα έγγραφα μέσω του docs.gov.gr. Συγκεκριμένα, εφόσον ο πολίτης έχει εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή και έχει αποθηκεύσει την αστυνομική του ταυτότητα, θα μπορεί να επιλέξει και να εγκρίνει την έκδοση ενός ψηφιακού εγγράφου μέσω της εφαρμογής αντί να λάβει με SMS έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password).

6.Απώλεια ή αντικατάσταση φυσικών πιστοποιητικών και απώλεια συσκευής

Εάν ο πολίτης δηλώσει την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας είτε αυτοπροσώπως σε ένα αστυνομικό τμήμα είτε μέσω του gov.gr, τότε αυτόματα και άμεσα οποιοδήποτε ψηφιακό αντίγραφο έχει εκδοθεί ακυρώνεται. Το ίδιο ισχύει και εάν ο πολίτης δηλώσει την απώλεια του διπλώματος οδήγησης σε ένα αστυνομικό τμήμα, σε ένα ΚΕΠ ή στη Διεύθυνση Μεταφορών της αρμόδιας Περιφέρειας.

Σε περιπτώσεις που εκδίδεται νέα αστυνομική ταυτότητα ή νέο δίπλωμα οδήγησης για άλλον λόγο πέραν της απώλειας, τότε τα ψηφιακά αντίγραφα των παλαιότερων φυσικών πιστοποιητικών ακυρώνονται αυτόματα και πρέπει να εκδοθούν ψηφιακά αντίγραφα των νέων πιστοποιητικών, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για την αρχική τους έκδοση.

Σε περίπτωση απώλειας της συσκευής όπου είναι αποθηκευμένα τα ψηφιακά αντίγραφα, ο πολίτης μπορεί να ανακαλέσει την ισχύ των αποθηκευμένων ψηφιακών αντιγράφων μέσω της σχετικής υπηρεσίας στο gov.gr. Η ανάκληση των φυσικών αντιγράφων δεν ακυρώνει τα αντίστοιχα φυσικά πιστοποιητικά.

7.Πώς διαχειρίζομαι την ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα;

-Αν χάσω ή κλαπεί το κινητό μου; Ανακαλώ την ισχύ των ψηφιακών εγγράφων μέσα από τη σχετική υπηρεσία στο gov.gr

-Αν χάσω ή κλαπεί η φυσική ταυτότητα και το δίπλωμα μου; Δηλώνω την απώλεια όπως οφείλω και μέσω διαλειτουργικοτήτων γίνεται συστημικά ανάκληση της ισχύος των ψηφιακών εγγράφων

-Αν μου κρατηθεί η ταυτότητα ή το δίπλωμά μου; (πχ. στρατιωτική θητεία, αφαίρεση διπλώματος λόγω παράβασης ΚΟΚ) Ανακαλείται η ισχύς του ψηφιακού εγγράφου (εάν το έχω ήδη δημιουργήσει) ή μου αφαιρείται η δυνατότητα να το εκδώσω από τη στιγμή που ο φορέας ο οποίος κρατάει προσωρινά το έγγραφο το δηλώσει στο σύστημά του

-Πώς μου αφαιρούνται τα ψηφιακά και φυσικά έγγραφα μου; Εφόσον παρουσιάσω το ψηφιακό έγγραφο, αυτό καταχωρίζεται στο σύστημα του φορέα ο οποίος το αφαιρεί και αμέσως ανακαλείται. Εάν δεν έχω το φυσικά έγγραφο μαζί μου, θα πρέπει να το προσκομίσω στον φορέα βάσει των ισχύοντων κανονισμών (πχ. στην περίπτωση του άδειας οδήγησης, παρουσίαση σε ΑΤ εντός 3 ημερών)

Απαραίτητες διευκρινίσεις

Η έκδοση ψηφιακών αντιγράφων επιτρέπεται μόνο εφόσον ο πολίτης κατέχει νόμιμα το αντίστοιχο φυσικό πιστοποιητικό. Ως εκ τούτου, σε περιπτώσεις προσωρινής ή οριστικής ανάκλησης ή κράτησης της αστυνομικής ταυτότητας ή/και του διπλώματος οδήγησης, τα μητρώα που διαλειτουργούν στην εφαρμογή ενημερώνονται αυτόματα, ώστε ο πολίτης να μην εκδίδει, αποθηκεύει ή χρησιμοποιεί τα αντίστοιχα ψηφιακά αντίγραφα.

Προϋπόθεση για τη χρήση του Gov.gr Wallet είναι η εγκατάσταση της εκάστοτε τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής.

Επιπλέον, κάθε πολίτης μπορεί να αποθηκεύει τα ψηφιακά αντίγραφα μόνο σε μία συσκευή. Σε περίπτωση που προβεί σε έκδοση και αποθήκευση ψηφιακού αντιγράφου σε δεύτερη συσκευή, τότε τα προηγούμενα ψηφιακά αντίγραφα ανακαλούνται αυτόματα.

Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν εντός της ελληνικής επικράτειας ακριβώς την ίδια ισχύ με τα αντίστοιχα φυσικά πιστοποιητικά. Συνεπώς, από σήμερα οι πολίτες μπορούν να τα επιδεικνύουν αντί για την αστυνομική ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης. Κατ’ εξαίρεση, αναφορικά με τις συναλλαγές πολιτών με πιστωτικά ιδρύματα, με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και με παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά αντίγραφα θα ξεκινήσουν να έχουν ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2022.

Το ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας δεν συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πτήσεις εσωτερικού, αλλά όχι σε διεθνείς πτήσεις ή σε μετακινήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις βρίσκονται στην εφαρμογή και στο wallet.gov.gr. Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήματα εξυπηρέτησης και υποστήριξης στο wallet.gov.gr/support.

Πηγή: http://www.newsit.gr/ellada/Gov-gr-Wallet-anoixti-gia-ola-ta-afm-i-platforma-gia-psifiakes-taytotites-kai-diplomata/3575994/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήφης Βαλυράκης: Ζητήθηκε η ενοχή των δύο ψαράδων – «Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο»

Σήφης Βαλυράκης: Ζητήθηκε η ενοχή των δύο ψαράδων – «Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο»

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παρέθεσε την ιατροδικαστική έκθεση με 15 κακώσεις στο σώμα του θύματος, πριν η δίκη περάσει στη φάση των αγορεύσεων της υπεράσπισης. 

Ταξιτζής βγαλμένος από οσκαρική ταινία - Προσποιήθηκε επιληπτικό σοκ για να γλιτώσει από ληστές

Ταξιτζής βγαλμένος από οσκαρική ταινία - Προσποιήθηκε επιληπτικό σοκ για να γλιτώσει από ληστές

Το βίντεο από το εσωτερικό του οχήματος κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον επαγγελματία να επιστρατεύει τις υποκριτικές του ικανότητες την πιο κρίσιμη στιγμή. 

Η Θεσσαλία κινδυνεύει να γίνει «Σαχάρα»: Κλιματική αλλαγή, λειψυδρία και πίεση στα υπόγεια νερά απειλούν τον κάμπο

Η Θεσσαλία κινδυνεύει να γίνει «Σαχάρα»: Κλιματική αλλαγή, λειψυδρία και πίεση στα υπόγεια νερά απειλούν τον κάμπο

Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προειδοποιεί για μεγαλύτερη διάρκεια, ένταση και εξάπλωση των ξηρών περιόδων 

Αγωνία για τον Καρέτσα - Η κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο και τα νεότερα για την υγεία του

Αγωνία για τον Καρέτσα - Η κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο και τα νεότερα για την υγεία του

Τι συνέβη με τον Καρέτσα στο ματς της Champions League 

Καιρός: Πότε θα πέσουν τα πρωτοβρόχια - Ζέστη έως 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Πότε θα πέσουν τα πρωτοβρόχια - Ζέστη έως 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί πότε το βαρομετρικό χαμηλό προς την Ιταλία θα φέρει πιο φθινοπωρινές συνθήκες στη χώρα. 

Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»

Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»

Διαδικτυακό «πόλεμο» κηρύσσει η πρώην κυρία Πατούλη στον άλλοτε σύζυγό της 

«O Νετανιάχου γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς 10 ημέρες πριν» – Οργή στο Ισραήλ

«O Νετανιάχου γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς 10 ημέρες πριν» – Οργή στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φέρεται να ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία 45 λεπτών, ενώ η αντιπολίτευση ζητά άμεση έρευνα. 

Πετάχτηκε μπροστά σε αυτοκίνητο και έσωσε κοριτσάκι – Βίντεο με την κίνηση Μεξικανού που κόβει την ανάσα

Πετάχτηκε μπροστά σε αυτοκίνητο και έσωσε κοριτσάκι – Βίντεο με την κίνηση Μεξικανού που κόβει την ανάσα

Ο υπαλλήλος σούπερ μάρκετ βραβεύτηκε από την επιχείρηση 

Χανιά: Tουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδοχείο για τσιμπήματα κουνουπιών

Χανιά: Tουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδοχείο για τσιμπήματα κουνουπιών

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου παρενέβη, και μετά τον έλεγχο ο επισκέπτης δήλωσε πως θα ξανάρθει του χρόνου στο νησί. 

FairSquare: Καταγγελία με περισσότερες από 100.000 υπογραφές για τις σχέσεις Ινφαντίνο-Τραμπ

FairSquare: Καταγγελία με περισσότερες από 100.000 υπογραφές για τις σχέσεις Ινφαντίνο-Τραμπ

Στο μάτι του κυκλώνα σταθερά ο πρόεδρος της FIFA 

Απόδραση 26χρονου κρατουμένου από το Εφετείο Αθηνών - Τον αναζητούν οι Αρχές

Απόδραση 26χρονου κρατουμένου από το Εφετείο Αθηνών - Τον αναζητούν οι Αρχές

Ο κρατούμενος βρισκόταν υπό την ευθύνη της Δικαστικής Αστυνομίας όταν διέφυγε από το δικαστικό μέγαρο, ενώ οι συνθήκες της απόδρασης παραμένουν άγνωστες. 

Πρώην δήμαρχος που βίασε ανήλικο σε πισίνα εξέτισε μόλις 90 μέρες στη φυλακή

Πρώην δήμαρχος που βίασε ανήλικο σε πισίνα εξέτισε μόλις 90 μέρες στη φυλακή

Η οικογένεια του θύματος ζήτησε αυστηρότερη ποινή, όμως ο δικαστής απέρριψε το αίτημα 

19χρονη έστειλε μητέρα και πατριό 599 ημέρες φυλακή με ψευδή καταγγελία κακοποίησης

19χρονη έστειλε μητέρα και πατριό 599 ημέρες φυλακή με ψευδή καταγγελία κακοποίησης

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ζυρίχης ακύρωσε τις καταδίκες του ζευγαριού, ενώ η νεαρή αντιμετωπίζει πλέον ποινική δίωξη για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. 

Ιστορική ρήξη Ισραήλ – Βρετανίας: Το Τελ Αβίβ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα για τα μέτρα του Λονδίνου

Ιστορική ρήξη Ισραήλ – Βρετανίας: Το Τελ Αβίβ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα για τα μέτρα του Λονδίνου

«Όποιος ενεργεί κατά του Ισραήλ, το Ισραήλ θα ενεργεί εναντίον του», δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ 

Jack Savoretti: Αιφνιδιαστική εμφάνιση στην Ερμού πριν τη συναυλία του στο Λυκαβηττό

Jack Savoretti: Αιφνιδιαστική εμφάνιση στην Ερμού πριν τη συναυλία του στο Λυκαβηττό

Ο Βρετανός τραγουδιστής έδωσε αυθόρμητο pop-up live στον πεζόδρομο της Ερμού, λίγες ημέρες πριν την εμφάνισή του στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Καταδικάστηκε Πολωνός στην Θεσσαλονίκη που έκανε μπάρμπεκιου και έβαλε φωτιά - «Δε με νοιάζει αν καταδικαστώ», είπε

Καταδικάστηκε Πολωνός στην Θεσσαλονίκη που έκανε μπάρμπεκιου και έβαλε φωτιά - «Δε με νοιάζει αν καταδικαστώ», είπε

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός στο δικαστήριο 

Από τον γάμο χλιδής στη φυλακή: Ο χρυσός στον λαιμό της νύφης έστειλε τον γαμπρό πίσω από τα σίδερα

Από τον γάμο χλιδής στη φυλακή: Ο χρυσός στον λαιμό της νύφης έστειλε τον γαμπρό πίσω από τα σίδερα

Ο γαμπρός, γνωστός ως «Καρά Χαϊντάρ από το Βαν», κατηγορείται για υποτίμηση του τουρκικού έθνους, ενώ η MASAK ερευνά την προέλευση του χρυσού της influencer Τσαγκλά Οζ. 

Κίνα: Επιστάτης σώζει 5χρονο που κρεμόταν από κάγκελα στον 6ο όροφο πολυκατοικίας

Κίνα: Επιστάτης σώζει 5χρονο που κρεμόταν από κάγκελα στον 6ο όροφο πολυκατοικίας

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Σουτσόου, όταν το παιδί βρέθηκε μόνο στο σπίτι και κατέγραψαν το βίντεο περαστικοί. 

Τηλεφωνική απάτη με τον ψηφιακό «πρίγκιπα Παύλο Ντε Γκρες»: Ζήτησαν 350 ευρώ για δώρο 26.000 ευρώ

Τηλεφωνική απάτη με τον ψηφιακό «πρίγκιπα Παύλο Ντε Γκρες»: Ζήτησαν 350 ευρώ για δώρο 26.000 ευρώ

Η κυρία Βιβή από τον Κάλαμο περιέγραψε στο Mega πώς οι απατεώνες χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη σε βιντεοκλήση μέσω Viber για να την πείσουν. 

Κυψέλη: Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε σακούλα κοντά σε γήπεδο - Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Κυψέλη: Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε σακούλα κοντά σε γήπεδο - Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Το εύρημα εντοπίστηκε από νεαρό στην περιοχή Αλεπότρυπα, ενώ αναμένεται να μεταβεί στο σημείο ανθρωπολόγος. 

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Τέσσερα παιδιά δηλητηριάστηκαν από τη μητέρα και τη γιαγιά - Είχαν στον οργανισμό τους φάρμακο που προκαλεί υπνηλία

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Τέσσερα παιδιά δηλητηριάστηκαν από τη μητέρα και τη γιαγιά - Είχαν στον οργανισμό τους φάρμακο που προκαλεί υπνηλία

Η δικαστική διαμάχη πίσω από το τραγικό συμβάν 

Καιρός: Ο Αρναούτογλου προβλέπει αλλαγή στις 13-14 Σεπτεμβρίου, μετά τα 34άρια

Καιρός: Ο Αρναούτογλου προβλέπει αλλαγή στις 13-14 Σεπτεμβρίου, μετά τα 34άρια

Έως την Παρασκευή ο καιρός παραμένει σχετικά ήσυχος, με μελτέμια στο Αιγαίο και τοπικές βροχές στα ορεινά Ηπείρου και Πελοποννήσου. 

Haaretz: Ο Νετανιάχου αγνόησε προειδοποίηση των ΗΑΕ για επίθεση της Χαμάς πριν τη 7η Οκτωβρίου

Haaretz: Ο Νετανιάχου αγνόησε προειδοποίηση των ΗΑΕ για επίθεση της Χαμάς πριν τη 7η Οκτωβρίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό δέκα ημέρες πριν τη σφαγή, χωρίς εκείνος να το μεταφέρει στους επικεφαλής της Σιν Μπετ και του στρατού· το γραφείο Νετανιάχου διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα. 

Κρις Ρόκος: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος trader που αφήνει το Λονδίνο για την Αθήνα - Ο φόρος ρεκόρ που πλήρωνε στη Βρετανία

Κρις Ρόκος: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος trader που αφήνει το Λονδίνο για την Αθήνα - Ο φόρος ρεκόρ που πλήρωνε στη Βρετανία

Ο ιδρυτής της Rokos Capital Management εντάσσεται στο τεράστιο κύμα αποχωρήσεων επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, αξιοποιώντας το φορολογικό πλαίσιο της Ελλάδας. 

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Παραπέμπονται σε δίκη 4 αστυνομικοί που την άφησαν αβοήθητη

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Παραπέμπονται σε δίκη 4 αστυνομικοί που την άφησαν αβοήθητη

Η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, ο φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων και ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης καλούνται να απολογηθούν για κακούργημα ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. 

Ενοίκια: Τέλος στα μετρητά από 1η Οκτωβρίου – Χάνουν επίδομα ενοικιαστές, 5% έκπτωση οι ιδιοκτήτες

Ενοίκια: Τέλος στα μετρητά από 1η Οκτωβρίου – Χάνουν επίδομα ενοικιαστές, 5% έκπτωση οι ιδιοκτήτες

Η ΑΑΔΕ θα διασταυρώνει τραπεζικές πληρωμές με μισθωτήρια μέσω του Μητρώου ΜΙΔΑ, ενώ από το 2027 αλλάζει η φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα από ενοίκια. 

ΔΣΑ: Προσφυγή για τις μη κρατικές νομικές σχολές μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

ΔΣΑ: Προσφυγή για τις μη κρατικές νομικές σχολές μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αμφισβητεί τη νομιμότητα των αδειοδοτήσεων και τον ρόλο της ΕΘΑΑΕ, ζητώντας ακύρωση των σχετικών πράξεων. 

Σεισμός στο Αιτωλικό: Δεύτερη δόνηση μέσα σε 24 ώρες

Σεισμός στο Αιτωλικό: Δεύτερη δόνηση μέσα σε 24 ώρες

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα βόρεια του Αιτωλικού, με εστιακό βάθος 20,7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 

Σάλος στη Βρετανία: Όpγια αστυνομικών σε airbnb στη Βουδαπέστη

Σάλος στη Βρετανία: Όpγια αστυνομικών σε airbnb στη Βουδαπέστη

Γυναίκα αστυνομικός κατήγγειλε συνάδελφό της για σeξουαλική επίθεση και άλλον για βίαιη συμπεριφορά, μετά από ταξίδι 15 αστυνομικών σε Airbnb της ουγγρικής πρωτεύουσας. 

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Η «άγνωστη« 35χρονη που βρισκόταν στο ξενοδοχείο με την 13χρονη

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Η «άγνωστη« 35χρονη που βρισκόταν στο ξενοδοχείο με την 13χρονη

Πυκνώνει το μυστήριο για το πώς βρέθηκε η ανήλικη στο ξενοδοχείο με δυο Αφγανούς 

Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Εκτός από τους συνταξιούχους, το επίδομα θα χορηγείται πλέον και σε άτομα με αναπηρία καθώς και σε ανασφάλιστους υπερήλικες 

Τζουντόκα μετατράπηκε σε μποξέρ - Ηττήθηκε και «ξάπλωσε» τον αντίπαλο του με κροσέ - Του έσπασε τη γνάθο και δύο δόντια

Τζουντόκα μετατράπηκε σε μποξέρ - Ηττήθηκε και «ξάπλωσε» τον αντίπαλο του με κροσέ - Του έσπασε τη γνάθο και δύο δόντια

Ο 24χρονος Γεωργιανός αθλητής της JC Leipzig ενδέχεται να τιμωρηθεί με ισόβια αποβολή για την επίθεση στον Γερμανό Τίμο Κάβελιους. 

Απατεώνες έστησαν παγίδα σε 12χρονη στην Κρήτη για να τους δώσει τα κοσμήματα της μητέρα της: «Τα έδωσα όλα» της είπε στο τηλέφωνο

Απατεώνες έστησαν παγίδα σε 12χρονη στην Κρήτη για να τους δώσει τα κοσμήματα της μητέρα της: «Τα έδωσα όλα» της είπε στο τηλέφωνο

Οι απατεώνες εμφανίστηκαν ως λογιστές και είπαν στην ανήλικη ότι η μητέρα της κινδυνεύει να πάει φυλακή - Μια ώρα μετά είχαν συλληφθεί από την  αστυνομία μετά από καταδίωξη 

Αποκαλύψεις για τον πρωταγωνιστή ερωtικών ταινιών και γνωστό influencer – Εξέδιδε δύο ανήλικες μαθήτριες για 150 ευρώ το ραντεβού

Αποκαλύψεις για τον πρωταγωνιστή ερωtικών ταινιών και γνωστό influencer – Εξέδιδε δύο ανήλικες μαθήτριες για 150 ευρώ το ραντεβού

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα 

Απίστευτη περιπέτεια για 35χρονη αλεξιπτωτίστρια στο Νότιγχαμ: Χτυπήθηκε στο κεφάλι, ζαλίστηκε, δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο

Απίστευτη περιπέτεια για 35χρονη αλεξιπτωτίστρια στο Νότιγχαμ: Χτυπήθηκε στο κεφάλι, ζαλίστηκε, δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο

Η 35χρονη αλεξιπτωτίστρια υπέστη κατάγματα στο πόδι και τη σπονδυλική στήλη μετά από σύγκρουση στον αέρα με άλλον αθλητή, αλλά δηλώνει έτοιμη για νέο άλμα. 

22χρονος ξυλοκόπησε τη 18χρονη σύντροφό του στη Θεσσαλονίκη και στο δικαστήριο δήλωσε ότι «εγώ έτρωγα συνήθως ξύλο»

22χρονος ξυλοκόπησε τη 18χρονη σύντροφό του στη Θεσσαλονίκη και στο δικαστήριο δήλωσε ότι «εγώ έτρωγα συνήθως ξύλο»

Καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή – Η νεαρή κατέθεσε ότι τη χτύπησε με σφαλιάρες, κλωτσιές και ηλεκτρονικό τσιγάρο 

Έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός παραγωγός Θάνος Λαμπρόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός παραγωγός Θάνος Λαμπρόπουλος

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών 

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας

Προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από διασώστες του ΕΚΑΒ 

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 συνελήφθη ξανά για παράνομη οπλοκατοχή

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 συνελήφθη ξανά για παράνομη οπλοκατοχή

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 συνελήφθη ξανά, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, για κατοχή όπλου χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα 

Παρίσι: Πατέρας και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ οδηγούσαν Lamborghini με τρελή ταχύτητα

Παρίσι: Πατέρας και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ οδηγούσαν Lamborghini με τρελή ταχύτητα

Το πανίσχυρο αυτοκίνητο διαλύθηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services