Στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου η κυβέρνηση απάντησε στη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου ότι θα σεβαστεί το απαραβίαστο του Πανεπιστημιακού ασύλ
Το χρονικό του Πολυτεχνείου: «Είμαστε άοπλοι θα σας υποδεχθούμε με χειροκροτήματα»
Το χρονικό του Πολυτεχνείου: «Είμαστε άοπλοι θα σας υποδεχθούμε με χειροκροτήματα» - Στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου η κυβέρνηση απάντησε στη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου ότι θα σεβαστεί το απαραβίαστο του Πανεπιστημιακού ασύλ

«Οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί…λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί», γράφει ο Αλέκος Παναγούλης στο ποίημα του «Πάλης αγώνες», που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Για ποιους πρώτους νεκρούς μιλά ο Παναγούλης, για τους καταγεγραμμένους ή για όσους «θάφτηκαν»; Για όσους δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας ή για αυτός που άφησαν την τελευταία τους πνοή τις ημέρες του Πολυτεχνείου;

Για όσους και να μιλά τελικά είχε δίκιο. Σε λιγότερο από ένα χρόνο οι Απριλιανοί είχαν κατέβει για τα καλά από τα κυβερνητικά στρώματα.

Η πολιτική ιστορίας της Ελλάδας περιπλέκεται από εκεί και ύστερα, όμως είναι σίγουρο πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν εκείνη που άλλαξε την πορεία της Ελλάδας.

Οι παλιότεροι την περιγράφουν μια «παιδική εξέγερση». Φοιτητές, παιδιά θέλοντας να αποτάξουν το καθεστώς μαζεύτηκαν στο Πολυτεχνείο. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που καταλάμβαναν ένα Πανεπιστήμιο, είχε προηγηθεί και η κατάληψη της Νομικής. Όμως στις 14 Νοεμβρίου του 1973 κάτι άλλαξε…το Πολυτεχνείο γέμισε. Γέμισε από φοιτητές και από πολίτες, όλοι τους στήριζαν. Ανησυχούσαν…αλλά τους στήριζαν.

Η επταετία είχε φέρει τόσους περιορισμούς και τόσα βασανιστήρια που απλά «δεν πήγαινε άλλο».

Το χρονικό της κατάληψης

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτατορίας, με πρωτοπόρα τη νεολαία, πάντα υπήρχαν αντιδικτατορικές εκδηλώσεις. Πάντα υπήρχαν δυναμικές κινητοποιήσεις, παρά τις διώξεις, τις δίκες, τις φυλακίσεις, τις εκτοπίσεις και τα βασανιστήρια εις βάρος των αντιφρονούντων.

Την Τετάρτη, 14 Νοέμβρη του 1973, ξέσπασαν στην Αθήνα αναταραχές, αρχής γενομένης με την κατάληψη του κτιρίου του Πολυτεχνείου από φοιτητές, στο πλευρό των οποίων γρήγορα τάχθηκαν μαθητές και εργάτες. Στη συνέχεια η κατάληψη μετατράπηκε σε λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στο καθεστώς της 21ης Απριλίου και η κινητοποίηση στην επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων, που άφησε πίσω της νεκρούς και τραυματίες.

Στις 14 Νοέμβρη του 1973, οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, απέρριψαν τα κυβερνητικά μέτρα που αφορούσαν στον προγραμματισμό των φοιτητικών εκλογών, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αποφασίστηκε η κατάληψη του κτιρίου του Πολυτεχνείου, κάτω από τον έλεγχο Συντονιστικής Επιτροπής.

Στη Νομική Σχολή Αθηνών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, ενώ γύρω στη 1 το μεσημέρι, έφτασε η πληροφορία ότι στο Πολυτεχνείο υπήρχε ένταση μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών. Λίγο αργότερα, ακούστηκε ότι οι αστυνομικοί στο Πολυτεχνείο χτυπούσαν φοιτητές, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση.

Στις 5 το απόγευμα περίπου, πλησίασε το χώρο της συγκέντρωσης ο εισαγγελέας υπηρεσίας Σανίτας, ο οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι μπορούν να διαδηλώσουν και μετά να διαλυθούν ήσυχα. Μισή ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί που είχαν κυκλώσει το κτίριο, αποχώρησαν.

Η κατάληψη συνεχίστηκε και εν τω μεταξύ οι κλεισμένοι στο κτίριο φοιτητές ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους απ’ έξω πολίτες και κατέλαβαν όλο το χώρο μπροστά από το Πολυτεχνείο, φωνάζοντας συνθήματα, όπως : "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ", "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΥΡΡΑΝΙΑ", "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ", "ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΫΛΑΝΛΗ".

Γύρω στις 8 το βράδυ οι συγκεντρωμένοι είχαν πλέον πολλαπλασιαστεί

Οι Γενικές Συνελεύσεις μέσα στο χτίριο συνεχίζονταν, ενώ έξω από το Πολυτεχνείο τα συνθήματα πλήθαιναν. Τότε έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες χειρόγραφες προκηρύξεις, που μοιράζονταν στα περαστικά αυτοκίνητα.

Γύρω στις 9 έγινε ολοκληρωτική κατάληψη του Πολυτεχνείου και του γύρω χώρου και σταμάτησε η κυκλοφορία.

Την επόμενη μέρα έγινε γνωστό ότι καταφθάνουν στο Πολυτεχνείο φοιτητές από τη Πάτρα κι αγρότες από τα Μέγαρα, γεγονός που ενίσχυσε τη μαχητική διάθεση. Μπήκε σε λειτουργία ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου, μέσω του οποίου ο λαός καλείτο σε "ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ" και "ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ".

Στις 8 το πρωί η Σύγκλητος του Ε.Μ.Πολυτεχνείου σε έκτακτη συνεδρίαση στα κτίρια του Ζωγράφου αποφάσισε να στείλει έγγραφο στην κυβέρνηση και να ζητήσει να μη γίνει επέμβαση στο Πολυτεχνείο.

Στις 2 το μεσημέρι η κυβέρνηση απάντησε στη Σύγκλητο ότι θα σεβαστεί το απαραβίαστο του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Η πρώτη μέρα της κατάληψης ήταν κύρια φοιτητική και σπουδαστική. Όμως τις επόμενες δύο μέρες το κατέβασμα πλήθους λαού στους δρόμους ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.

Από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και μετά, τα γεγονότα δεν μπορούσαν πια να θεωρηθούν φοιτητικά. Το κατέβασμα πλήθους κόσμου στους δρόμους, τα μηνύματα συμπαράστασης από διάφορους χώρους, η υποστήριξη του κόσμου στους αγωνιζόμενους, το ότι χτυπούσαν ασταμάτητα οι καμπάνες στις εκκλησίες των συνοικιών, ο ερχομός των αγροτών από τα Μέγαρα όπου γινόταν αγώνας ενάντια στις απαλλοτριώσεις της γης τους από τη χούντα, οι εργατικές συνελεύσεις, έδειχναν ότι η κινητοποίηση αφορούσε πλέον όλο το λαό.

Πολλά Γυμνάσια έμειναν άδεια, ενώ οι μαθητές κατέβηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου. Ο κόσμος ολοένα πλήθαινε. Στις 10 το πρωί έγινε η οργανωμένη και με πανό είσοδος οικοδόμων στο κτίριο. Μαζί με τους οικοδόμους μπήκαν και πολλοί μαθητές.

Από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πολυτεχνείου καλούσαν και πάλι το λαό σε "ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ" ενώ για τις 3:30 κλήθηκαν οι δημοσιογράφοι για συνέντευξη Τύπου από τη Συντονιστική Επιτροπή.

Από το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία και πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις.

Στις 4:30 το απόγευμα είχαν πλέον αρχίσει οι συγκρούσεις. Στις 7, άφθονα δακρυγόνα και καπνογόνα έπεφταν πια στο κέντρο της Αθήνας. Πολλά άτομα τραυματίστηκαν και οι διαδηλωτές μετέφεραν τους τραυματίες στο Πολυτεχνείο.

Μέσω του Ραδιοσταθμού γίνονταν εκκλήσεις για φάρμακα, ιατρικά εργαλεία, γιατρούς και ασθενοφόρα.

Στις 8, άρχισε η χρήση των δακρυγόνων. Ο σταθμός Α' Βοηθειών ήταν γεμάτος από τραυματίες.

Στις 9, οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα σε διάφορα σημεία κοντά στο Πολυτεχνείο, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα, τρόλεϊ, λεωφορεία, διάφορα αντικείμενα, ενώ διαδηλωτές επιτέθηκαν στη Νομαρχία Αττικής στην Αιόλου, την οποία και κατέλαβαν. Ορισμένοι διαδηλωτές πολιόρκησαν ακόμα τα Υπουργεία Παιδείας, Γεωργίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δημοσίων Έργων.

Στις 9:30, με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης μέχρι νεωτέρας διαταγής. Το τεράστιο οδόφραγμα που είχε στηθεί στην οδό Σολωμού και Πατησίων δυσκόλευε την προέλαση και των αστυνομικών.

Η αστυνομία χρησιμοποιούσε δακρυγόνα εναντίον του πλήθους, το οποίο υποχώρησε προσωρινά.

Στις 10:15 τεθωρακισμένα της Αστυνομίας με ορμητήριο το χώρο έξω από το Πολυτεχνείο, επιτέθηκαν στην πλατεία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ρίχνοντας δακρυγόνα στους διαδηλωτές, που στο μεταξύ είχαν ανασυντάξει τις δυνάμεις τους και έτρεχαν προς το Πολυτεχνείο.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι τις 11, όπου στην 3η κατά σειρά έφοδο οι διαδηλωτές έφτασαν στις εσωτερικές σκάλες του κτιρίου. Στις διάφορες συγκρούσεις οι διαδηλωτές άρχισαν να χρησιμοποιούν σποραδικά βόμβες μολότοφ.

Στις 10:30 έπεσαν δακρυγόνα από την αστυνομία μέσα στο Πολυτεχνείο. Νοσοκομειακά αυτοκίνητα γεμάτα αστυνομικούς περνούσαν τα οδοφράγματα και έριχναν δακρυγόνα στο Πολυτεχνείο και στους γύρω χώρους.

Το Πολυτεχνείο δεχόταν συνέχεια τραυματίες και νεκρούς, ενώ ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού έμπαιναν στο χώρο του Πολυτεχνείου για να παραλάβουν τραυματίες.

Ο Ραδιοσταθμός καλούσε συνεχώς το λαό σε συμπαράσταση. Αργά τη νύχτα, οι πυροβολισμοί γύρω από το Πολυτεχνείο συνεχίζονταν. Με ιδιωτικά αυτοκίνητα μεταφέρονταν τραυματίες και φαρμακευτικό υλικό.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι γύρω στα μεσάνυχτα οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κόψουν στα κτίρια των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας διαδήλωση χιλιάδων ατόμων, που συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Η 17η Νοεμβρίου

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από τους στρατώνες στο Γουδί και του Διόνυσου ξεκίνησαν οι πρώτες φάλαγγες αρμάτων με κατεύθυνση τον χώρο των συγκρούσεων, ενώ 15 λεπτά μετά, τα πρώτα τανκς έκαναν την εμφάνισή τους στον κόμβο των Αμπελοκήπων.

Το κέντρο της Αθήνας, με άξονα το Πολυτεχνείο, είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Τα τανκς κινούνταν άλλα προς τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και άλλα προς την Πανεπιστημίου.

Λίγο πριν τη 1, τα τανκς μπήκαν στην οδό Πατησίων. Τεθωρακισμένα, στρατιώτες και αστυνομικοί έκαναν κινήσεις γύρω από το Πολυτεχνείο. Με την εμφάνιση των αρμάτων οι διαδηλωτές άρχισαν να υποχωρούν. Αρκετοί βρήκαν καταφύγιο σε πολυκατοικίες, οι πόρτες των οποίων είχαν αφεθεί επίτηδες ανοιχτές.

Από τα μεγάφωνα μεταδιδόταν, πως όσοι ήθελαν ν' αποχωρήσουν, μπορούσαν να φύγουν, προτού οι πόρτες κλείσουν οριστικά.

Μισή ώρα περίπου μετά τη 1, οι διαδηλωτές έξω από το Πολυτεχνείο παρέμεναν ακόμα. Ελεύθεροι σκοπευτές κατέλαβαν θέσεις στα γύρω από το Πολυτεχνείο κτίρια.

Στους γύρω δρόμους οι συγκρούσεις συνεχίζονταν με ένταση. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πολυτεχνείου εξακολουθούσε να μεταδίδει προς τους στρατιώτες:

«Είμαστε άοπλοι, θα σας υποδεχτούμε με χειροκροτήματα»

Τα άρματα είχαν σταματήσει στις δύο γωνίες Πατησίων - Αβέρωφ και Πατησίων – Στουρνάρα, ενώ στη γωνία Πατησίων και Στουρνάρα αστυνομικοί περίμεναν.

Τα άρματα Μ 48 και Μ 113 έστρεψαν τα κανόνια τους κατά των κλεισμένων στο Πολυτεχνείο, ενώ με τους προβολείς φώτιζαν τα παράθυρα του κτιρίου. Τρία άρματα προχώρησαν από την Αβέρωφ και σταμάτησαν στην πόρτα του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων.

Ο χώρος απέναντι από την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου γέμισε από αστυνομικούς, ενώ κάποια προσπάθεια συνεννόησης ανάμεσα στους επικεφαλής των αρμάτων και των κλεισμένων στο χτίριο άρχισε να φαίνεται.

Λίγο πριν τις 3, οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας είχαν συνταχθεί σε θέση μάχης έξω από το Πολυτεχνείο. Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τους κλεισμένους μέσα στο κτίριο, ενώ στην είσοδο, παρατάσσονταν και άλλα τανκς.

Στις 2:59 το τανκ γκρεμίζει τη σιδερένια πόρτα του Πολυτεχνείου. Στρατός και αστυνομικοί μπαίνουν στο προαύλιο.

Οι φοιτητές προσπαθούν να φύγουν, αλλά δέχονται άγριες επιθέσεις. Πολλοί φαντάροι προστατεύουν και βοηθούν τους φοιτητές να φύγουν. Πολλοί συλλαμβάνονται και οδηγούνται στην Ε.Σ.Α. Οι οδομαχίες συνεχίζονται γύρω από το Πολυτεχνείο μέχρι το πρωί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου 35 λεπτά μετά τις 3, το Πολυτεχνείο είχε αδειάσει και ασθενοφόρα άρχισαν να απομακρύνουν από το κτίριο τραυματίες και νεκρούς. Οι πυροβολισμοί και οι συγκρούσεις συνεχίζονταν ωστόσο στους γύρω από το Πολυτεχνείο δρόμους.

Στις 5, τα τανκς αποχώρησαν από το χώρο του Πολυτεχνείου και κατευθύνθηκαν προς το Πεδίον του Άρεως. Τανκς και στρατός περικύκλωσαν το κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που είχε καταληφθεί.

Στις 6, εκκενώθηκε η Πολυτεχνική Θεσσαλονίκης ενώ στους εξερχόμενους γίνονταν συλλήψεις, ξυλοδαρμοί και έλεγχος στοιχείων.

Η Αθήνα έμοιαζε με βομβαρδισμένη πόλη. Στα Χαυτεία, Ομόνοια, Πανεπιστημίου, Κλαυθμώνος και σε δεκάδες δρόμους υπήρχαν ίχνη από οδοφράγματα, φωτιές, κατεστραμμένα αντικείμενα και αίματα. Όλα τα δημόσια κτίρια ήταν κυκλωμένα από ισχυρές δυνάμεις αστυνομικών.

Στις 7 το πρωί, ο κόσμος διώχθηκε από τα πεζοδρόμια απέναντι από το Πολυτεχνείο. Στις 7:30 άρχισαν και πάλι οι διαδηλώσεις στους δρόμους.

Λίγο αργότερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών στην οδό Αριστοτέλους. Έγιναν συγκρούσεις με δυνάμεις αστυνομικών και τανκς που κατέφτασαν και οι διαδηλωτές υποχώρησαν.

Στις 11 κηρύχθηκε Στρατιωτικός Νόμος, ωστόσο οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ.

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Μετά τη μεταπολίτευση λοιπόν, ξεσπάει ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων για τους υποτιθέμενους νεκρούς του Πολυτεχνείου. 59 νεκροί ανακοινώνει το ένα ίδρυμα, 75 νεκροί ο άλλος φορέας, 154 νεκροί μια άλλη εφημερίδα.

Οι καταγεγραμμένοι τόσοι, πόσοι ακόμα δεν έχουν καταγραφεί. Πάντως τα μέσα της εποχής κάνουν λόγο για περισσότερους από 1.000 τραυματίες.

Πολύ πιθανόν αυτό το ερώτημα να μην απαντηθεί και ποτέ. Αλλά είπαμε «οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί». Τους ευχαριστούμε σήμερα.

Σήμερα είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου, έχουν περάσει 48 χρόνια. Όσοι επέζησαν από εκείνη την βραδιά στην Πατησίων δεν θέλουν να πολυμιλούν, δεν θέλουν να θυμούνται, προτιμούν μόνο να λένε πως «τα κατάφεραν»

Το Πολυτεχνείο πέρα από ιστορικό γεγονός με πολιτικό αντίκτυπο είναι και μια ιδέα. Ξεκίνησε σαν μια «παιδική» κατάληψη και τελικά καθοδήγησε πολιτικά μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων. Εκείνη η βραδιά, εκείνοι οι φοιτητές, εκείνα τα τάνκς… εκείνοι καθόρισαν την πολιτική συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ 

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό - Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό - Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε 

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media 

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ - «Έβλεπε κανείς το καμένο δέρμα»

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ - «Έβλεπε κανείς το καμένο δέρμα»

Σοκάρει περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα 

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο - «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο - «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό 

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη 

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Ποια στοιχεία δε δένουν με αυτοχειρία 

Σφοδρή κακοκαιρία: Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Καρδίτσα και Πήλιο - Πού έπεσαν χιόνια

Σφοδρή κακοκαιρία: Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Καρδίτσα και Πήλιο - Πού έπεσαν χιόνια

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα 

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν 

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε 

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: 3 χάρτες με τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: 3 χάρτες με τις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Εν αναμονή της κακοκαιρίας που θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί 

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Βουτιά στις ασιατικές αγορές - Ανοδικά το πετρέλαιο

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Βουτιά στις ασιατικές αγορές - Ανοδικά το πετρέλαιο

Νευρικότητα και στο οικονομικό πεδίο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν 

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Θρίλερ στη Μέση Ανατολή 

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών: Ο ένας στους δύο που κολλάει, πεθαίνει

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ για τη γρίπη των πτηνών: Ο ένας στους δύο που κολλάει, πεθαίνει

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι κατέγραψε σε 23 χώρες συνολικά 889 κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους και 463 θανάτους 

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών

Θεσσαλονίκη: Κατέληξαν στο δικαστήριο έπειτα από εκατέρωθεν καταγγελίες 

Ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα 

Η αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα μετά την αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο

Η αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα μετά την αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο

«Τους είπα να παραιτηθώ, μου είπαν όχι, λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους» 

Φρουροί Επανάστασης: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Φρουροί Επανάστασης: Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη

Οι απειλές του Ισραήλ ίσως οδηγήσουν σε αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος, λέει η Τεχεράνη 

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Οι περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα 

Μωρό ενός έτους έπεσε από το παράθυρο του ξενοδοχείου και σκοτώθηκε: «Το αγοράκι μας απέκτησε αγγελικές φτερούγες»

Μωρό ενός έτους έπεσε από το παράθυρο του ξενοδοχείου και σκοτώθηκε: «Το αγοράκι μας απέκτησε αγγελικές φτερούγες»

Η ανάρτηση της μητέρας του 

Διέρρευσε έκθεση της CIA: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να εξαπολύσει θανατηφόρο ιό στον πλανήτη

Διέρρευσε έκθεση της CIA: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να εξαπολύσει θανατηφόρο ιό στον πλανήτη

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη δράση της Πιονγκγιάνγκ 

Ανθρώπινο χέρι προκάλεσε τον κατακλυσμό στο Ντουμπάι; Η θεωρία της σποράς των νεφών

Ανθρώπινο χέρι προκάλεσε τον κατακλυσμό στο Ντουμπάι; Η θεωρία της σποράς των νεφών

Το δημοσίευμα που θα συζητηθεί 

Αναβιώνουν οι χαμένες ρυθμίσεις για χρέη προς ΕΦΚΑ

Αναβιώνουν οι χαμένες ρυθμίσεις για χρέη προς ΕΦΚΑ

Ολική επαναφορά των ευνοϊκών ρυθμίσεων και για τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ 

Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα ο πολικός αεροχείμαρρος

Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα ο πολικός αεροχείμαρρος

Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες 

Αδιανόητο περιστατικό στη Νίσυρο: Πατέρας πήγε να καταγγείλει την κακοποίηση του παιδιού του και συνελήφθη

Αδιανόητο περιστατικό στη Νίσυρο: Πατέρας πήγε να καταγγείλει την κακοποίηση του παιδιού του και συνελήφθη

Επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων του νησιού 

Λάθος συναγερμός: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ Έλληνα ποδοσφαιριστή

Λάθος συναγερμός: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ντόπινγκ Έλληνα ποδοσφαιριστή

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία βάζει τέλος στα δημοσιεύματα 

Κρήτη: Εντοπίστηκε σορός άνδρα που επέπλεε στη θάλασσα για αρκετούς μήνες

Κρήτη: Εντοπίστηκε σορός άνδρα που επέπλεε στη θάλασσα για αρκετούς μήνες

Τι έδειξαν οι έρευνες της αστυνομίας 

Εικόνα και ήχος συγχρονίζονται για πρώτη φορά στο τηλεφώνημα της Κυριακής πριν τη δολοφονία της

Εικόνα και ήχος συγχρονίζονται για πρώτη φορά στο τηλεφώνημα της Κυριακής πριν τη δολοφονία της

Η συνομιλία με την άμεση δράση 

Καιρός: Η σκόνη φεύγει, ο αεροχείμαρρος έρχεται

Καιρός: Η σκόνη φεύγει, ο αεροχείμαρρος έρχεται

Η πρόγνωση του meteo και η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες 

Παγκόσμια ανησυχία: Το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί σε ιρανικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

Παγκόσμια ανησυχία: Το Ισραήλ σχεδιάζει να επιτεθεί σε ιρανικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

Απίστευτη αποκάλυψη από πρώην πράκτορα της Μοσάντ 

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα - Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα - Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Ζοφερό κοκτέιλ στην κουρασμένη από τον πόλεμο χώρα - Η βοήθεια από τη Δύση καθυστερεί, οι νέοι είτε είναι στα κλαμπ είτε έχουν εγκαταλείψει, ενώ ο Πούτιν δείχνει να μην έχει να χάσει τίποτα 

Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινάει - Τι ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινάει - Τι ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα 

Χάος σε Ντουμπάι, Ομάν, Μπαχρέιν και Κατάρ από τις βροχοπτώσεις-ρεκόρ - Αδιανόητες εικόνες στα εμπορικά κέντρα

Χάος σε Ντουμπάι, Ομάν, Μπαχρέιν και Κατάρ από τις βροχοπτώσεις-ρεκόρ - Αδιανόητες εικόνες στα εμπορικά κέντρα

Κάτω από το νερό το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Σ΄ένα 24ωρο η ποσότητα νερού που έπεσε αντιστοιχεί σε δύο χρόνια βροχής - Στο Ομάν 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους 

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα σε ανήλικους που λήστεψαν καθηγητή λυκείου έξω από σχολείο

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα σε ανήλικους που λήστεψαν καθηγητή λυκείου έξω από σχολείο

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείτο ένας ακόμη ανήλικος που απηλλάγη της κατηγορίας 

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στο στόχαστρο της ΕΕ οι influencers

Υπουργείο Ανάπτυξης: Στο στόχαστρο της ΕΕ οι influencers

Σαρώνουν τα social, στη λίστα για παραπλάνηση των καταναλωτών και 20 Έλληνες 

Χαμός στη Βραζιλία: Γυναίκα πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο €3.000!

Χαμός στη Βραζιλία: Γυναίκα πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο €3.000!

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα» ακούγεται να λέει η γυναίκα 

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας για τις απεργιακές πορείες

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας για τις απεργιακές πορείες

Σε απεργιακό κλοιό και η Θεσσαλονίκη- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει 

Επίθεση σε 17χρονο μαθητή στη Ζάκυνθο – Συνελήφθησαν 2 άτομα

Επίθεση σε 17χρονο μαθητή στη Ζάκυνθο – Συνελήφθησαν 2 άτομα

Για άγνωστη αιτία άρχισαν να τον χτυπάνε 



© Copyright 2024 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services