Το φαγητό αεροπλάνου έχει, κατά γενική ομολογία, κακή φήμη. Άλλωστε πόσο απολαυστικό μπορεί να είναι ένα γεύμα σε μεγάλα ύψη ενώ κάθεσαι δίπλα σε αγνώστους;
Σύμφωνα με τον Φριτζ Γκρος της LSG Sky Chefs Asia Pacific, το μυστικό, αν θες να φας ένα «καλό» γεύμα, είναι να παραγγείλεις είτε ρύζι είτε στιφάδο. Ο ρόλος του Γκρος είναι να επιβλέπει την παρασκευή 30.000 γευμάτων αεροπλάνου για αεροπορικές όπως η British Airways και η United Airlines.
«Μπορείς να τα ζεστάνεις και να τα ξαναζεστάνεις χωρίς να πάθουν τίποτα. To στιφάδο παραμένει στιφάδο και το ρύζι ρύζι» λέει ο Γκρος στο CNN.
Αντίθετα τα ζυμαρικά δεν είναι καλή επιλογή αφού όπως λέει πρέπει να μαγειρευτούν αλ ντέντε για να είναι καλά.
Τέλος, ο Γκρος συμβουλεύει να αποφεύγονται όλα τα ζεστά ροφήματα αφού οι σωληνώσεις μέσα από τις οποίες τρέχει το νερό σπάνια καθαρίζονται.
«Φυσικά το πιο ασφαλές, 100%, θα ήταν να μην τρώτε τίποτα απολύτως» καταλήγει.
Πηγή: http://www.newmoney.gr/diethni/337715-aita-einai-ta-mona-fagita-pou-prepei-na-trote-sto-aeroplano