Ένα από το καλό των εκπομπών μαγειρικής είναι ότι συχνά μας διδάσκουν και μερικά πολύ χρήσιμα tips. Στο γνωστό και μη εξαιρετέο Tasty έκαναν μία έρευνα μεταξύ των αναγνωστών τους, ζητώντας τους να μοιραστούν μαζί τους τις καλύτερες μαγειρικές συμβουλές που έμαθαν παρακολουθώντας εκπομπές μαγειρικής. Και ιδού τα αποτελέσματα:
1. Φυλάξτε τα αβγά με την μυτερή πλευρά προς τα κάτω
Αν θέλετε να βρίσκεται ο κρόκος των αβγών πάντα στο κέντρο, ο σωστός τρόπος είναι να βάζετε τα αβγά στις αβγοθήκες με τη μυτερή πλευρά προς τα κάτω, ώστε ο κρόκος να κυλάει προς το κέντρο και να μην «κάθεται» στο κάτω μέρος του αβγού.
2. Ένα μικρό βαθούλωμα στο μέσο των μπιφτεκιών προσφέρει ομοιόμορφο ψήσιμο
Για να μην φουσκώνουν τα μπιφτέκια στη μέση και να ψήνονται ομοιόμορφα, μπορείτε αφού τα πλάσετε να τα πιέσετε ελαφρώς στη μέση με τον αντίχειρά σας, δημιουργώντας μία μικρή εσοχή.
3. Αν η μπριζόλα δεν ξεκολλάει από τη σχάρα ή το τηγάνι δεν έχει ψηθεί ακόμη
Στην ίδια λογική με τις τηγανίτες και τα pancakes, για να είσαστε σίγουροι ότι έχει φτάσει η στιγμή να γυρίσετε από την άλλη πλευρά τη μπριζόλα σας, περιμένετε μέχρι να ξεκολλάει εύκολα από τη σχάρα και το τηγάνι. Αν κολλάει ακόμη στην επιφάνεια του σκεύους, τότε δεν είναι έτοιμη για γύρισμα.
4. Περιμένετε μέχρι να εμφανιστούμ μικρές τρύπες στις τηγανίτες και τα pancakes πριν τα γυρίσετε
Αναρωτιέστε πότε έχουν ψηθεί τελείως οι τηγανίτες και τα pancakes στο τηγάνι για να τα γυρίσετε και από την άλλη πλευρά; Το μυστικό είναι να περιμένετε μέχρι οι φούσκες που δημιουργούνται στην επιφάνεια τους να μην σκάνε.
5. Το μαρούλι iceberg καθαρίζει ευκολότερα αν το χτυπήσετε
Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα το κάτω σκληρό μέρος του iceberg και να μοιράσετε ευκολότερα τα φύλλα του, το πιάνετε με τα δύο χέρια και το χτυπάτε με δύναμη για μία φορά πάνω στον πάγκο της κουζίνας, με το σκληρό μέρος προς τα κάτω. Στη συνέχεια απλά στρίβετε και αφαιρείτε αυτό το κομμάτι.
6. Αποσύρετε το τηγάνι με τα scrambled αβγά από τη φωτιά πριν ψηθούν εντελώς
Αν μαγειρεύετε τα αβγά στο τηγάνι μέχρι να στεγνώσουν τελείως δεν θα έχετε καλοψημένα αλλά παραψημένα αβγά. Το σωστό είναι να τα αποσύρετε λίγο νωρίτερα και η θερμοκρασία που έχει ήδη το τηγάνι θα ολοκληρώσει τη διαδικασία μαγειρέματος μέχρι να τα σερβίρετε στο πιάτο. Έτσι θα έχετε τα τέλεια, ζουμερά scrambled αβγά.