Αυτό το καινοτόμο σύστημα, που έχει σχεδιαστεί για την ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρόλο που δεν είναι μια νέα ιδέα.
Το φορτηγό, γνωστό ως «μηχάνημα μεταφοράς φραγμάτων» ή «φερμουάρ», μετακινεί τσιμεντένια φράγματα για να προσαρμόσει τη χάραξη του δρόμου στις μεταβαλλόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Καθώς κινείται κατά μήκος της γέφυρας, το φορτηγό σηκώνει έως και 16 τσιμεντένια μπλοκ, που το καθένα ζυγίζει 750 κιλά (1.650 λίβρες), και τα εναποθέτει σε νέα θέση, ανακατανέμοντας ουσιαστικά τις λωρίδες κυκλοφορίας εκεί όπου χρειάζονται περισσότερο.
Αυτό επιτρέπει την ομαλότερη ροή της κυκλοφορίας κατά τις ώρες αιχμής, δίνοντας περισσότερο χώρο στην πιο πολυσύχναστη κατεύθυνση.
Ο Οργανισμός Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας λειτουργεί τέτοια μηχανήματα στη γέφυρα του λιμανιού του Όκλαντ από το 1990.
Το σημερινό σύστημα, που εισήχθη το 2009, μπορεί να επανατοποθετήσει τα εμπόδια κατά μήκος του τμήματος μήκους 2,2 χιλιομέτρων σε μόλις 20 λεπτά, κινούμενο με ταχύτητες έως 16 χλμ/ώρα
Οι μπάρες αντικατέστησαν μια προηγούμενη μέθοδο που χρησιμοποιούσε φώτα για την αλλαγή κατεύθυνσης της λωρίδας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλές μετωπικές συγκρούσεις τη δεκαετία του 1980.
Αν και παρόμοια μηχανήματα λειτουργούν σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ, το Σαν Φρανσίσκο και το Σαν Ντιέγκο, το βίντεο έχει προκαλέσει συζητήσεις στο διαδίκτυο.
Ορισμένοι θεατές πρότειναν ότι θα μπορούσαν να αρκούν απλούστερες λύσεις, όπως τα φώτα αναστρέψιμης λωρίδας κυκλοφορίας.
Ωστόσο, οι μπάρες παρέχουν ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, καθώς διαχωρίζουν φυσικά τα αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας.