Οι νέοι «κυνηγοί» της αμερικανικής γραφειοκρατίας
Ρωσικά πειράματα σε γάτες και «τρανσέξουαλ» μαϊμούδες: Από πού θα αρχίσει τις περικοπές ο Έλον Μασκ ως υπουργός
14 | ΝΟΕ | 2024
Η ομάδα θα εργαστεί για να «διαλύσει τη γραφειοκρατία, να περικόψει τους υπερβολικούς κανονισμούς, να μειώσει τις σπάταλες και να αναδιαρθρώσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες», σύμφωνα με δήλωση του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Πάντως, η εύρεση τομέων και κονδυλίων προς περικοπή δεν είναι δύσκολη – πολλά παραδείγματα που προκαλούν έκπληξη αποκαλύπτονται στις εκθέσεις της ίδιας της κυβέρνησης, σχολιάζει η nypost.
Ακολουθούν κάποια από αυτά:
- Επιταγές σε νεκρούς – Το 2023, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έστειλε επιταγές ύψους 1,3 δισ. δολαρίων σε άτομα που έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την RealClear Investigations.
- Επιδόματα σε φυλακισμένους – Άτομα που ενώ ήταν φυλακή, θεωρούνταν ελεύθεροι και άνεργοι έλαβαν 171 εκατ. δολάρια σε επιδόματα το 2023.
- Ρωσικά πειράματα σε γάτες – Το 2021, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) έδωσε 549.000 δολάρια σε ένα ρωσικό εργαστήριο που έκανε πειράματα σε γάτες, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης μέρους του εγκεφάλου τους και της εξέτασης αν μπορούσαν να περπατήσουν σε διαδρόμους.
- Το ιρλανδικό κόλπο του Μπάιντεν – Οι αμερικανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν πέρυσι 4 εκατ. δολάρια για το ταξίδι του Τζο και της Χάντερ Μπάιντεν στην Ιρλανδί. Αυτό περιελάμβανε 1,2 εκατ. δολάρια για ένα φαντασμαγορικό σόου κατά την ομιλία του Μπάιντεν και 760.000 δολάρια για την ενοικίαση ενός ολόκληρου ξενοδοχείου στο Δουβλίνο.
- Δαπάνες 50 εκατ. δολαρίων για μαϊμούδες – Στις δαπάνες του NIH εντάχθηκαν 33 εκατ. δολάρια σε μια εταιρεία που διαχειρίζεται το «Monkey Island», μια αποικία περίπου 3.000 πρωτευόντων που αποστέλλονται σε ερευνητικά εργαστήρια. Επιπλέον, δαπάνες 3,7 εκατ. δολαρίων δόθηκαν για μελέτη σχετικά με τους πιθήκους και τον τζόγο. Άλλα 12 εκατ. δολάρια δόθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή για τη δοκιμή πιθήκων σε μεθαμφεταμίνη, και ένα εργαστήριο της Φλόριντα έλαβε 477.000 δολάρια για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση έρευνας σε «τρανσέξουαλ» πιθήκους – δηλαδή σε αρσενικά που έκαναν ένεση με θηλυκές ορμόνες.
- Ακόμα πληρώνουμε για την πανδημία – Η πανδημία COVID-19 έχει περάσει, αλλά οι δαπάνες δεν έχουν σταματήσει – με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών να αναμένει να δαπανήσει άλλα 70 δισ. δολάρια για την πανδημία μέχρι τον Αύγουστο του 2026.
- Drag shows στο Εκουαδόρ -Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε επιχορήγηση ύψους 20.600 δολαρίων το 2022 σε ένα κέντρο στο Εκουαδόρ, σύμφωνα με τον ιστότοπο USAspending.gov. Η επιχορήγηση αυτή χρησιμοποιήθηκε για «12 θεατρικές παραστάσεις drag» και ένα «δίλεπτο ντοκιμαντέρ»
- Κενά ομοσπονδιακά κτίρια – Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο μόνο το 12% του χώρου των διαθέσιμων γραφείων. Η Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών δαπανά ετησίως 2 δισ. δολάρια για τη συντήρηση κυβερνητικών γραφείων και 5 δισ. για τη μίσθωση χώρων.
- Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών προσέλαβε 294 υπαλλήλους με κόστος 38,7 εκατομμυρίων δολαρίων για την εποπτεία της πολυμορφίας, της ισότητας και της ένταξης.
- Χορηγίες στην Κίνα – Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε σχεδόν 58,7 εκατ. δολάρια στην Κίνα μεταξύ 2017 και 2022, σύμφωνα με το Open the Books. Τα 100.000 δολάρια από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση της «ισότητας των φύλων» – μέσω της χρήσης γελοιογραφιών του περιοδικού New Yorker.
- Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος δαπάνησε 620.000 δολάρια για όπλα και πυρομαχικά, μεταξύ άλλων για: αλεξίσφαιρη θωράκιση, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης και όπλα στρατιωτικού βαθμού, κανένα από τα οποία, σχολιάζουν αναλυτές, δεν είναι απαραίτητο.
- Φοροδιαφυγή – Μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Οκτωβρίου 2023, οι υπάλληλοι της ομοσπονδιακής εφορίας των ΗΠΑ (IRS) είχαν 50 εκατ. δολάρια σε απλήρωτους φόρους. Ωστόσο, μόνο 20 υπάλληλοι απολύθηκαν για τη φοροδιαφυγή τους.
- Περίεργες έρευνες – Το Εθνικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικών Επιστημών δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως για «σκοτεινές μελέτες». Μόνο τον Ιανουάριο του 2024 δόθηκαν πάνω από 350.000 δολάρια για την έρευνα και τη συγγραφή βιβλίων με θέματα όπως: «Η ιστορία και ο κοινωνιολογικός αντίκτυπος της ηπατικής νόσου στην Αίγυπτο» και «Η φύση της φυλάκισης στην Αγγλία από το 1550 έως το 1800».
Το συνολικό κόστος των προαναφερθέντων δαπανών ανέρχεται σε 386 δισ. δολάρια.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/11828763/rosika-peiramata-se-gates-kai-transexoual-maimoudes-apo-pou-tha-archisoun-tis-perikopes-mask-kai-ramasouami
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ