Όπως τόνισε η σεισμολόγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «το ρήγμα αυτό έχει ενεργοποιηθεί σχετικά πρόσφατα. Ενώ είχαμε και στο παρελθόν τέτοια σεισμική δραστηριότητα, αυτή τη φορά έχουμε ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό συχνότητας σεισμών πάνω από 4 Ρίχτερ, αυτό όμως δεν οδηγεί σε συμπέρασμα για μεγαλύτερο σεισμό. Φαίνεται ότι συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό σε έναν συγκεκριμένο χώρο».
«Δεν σημαίνει ότι εάν γίνει ένας σεισμός 6 Ρίχτερ ότι δεν θα συνεχιστεί η μετασεισμική του δραστηριότητα», συμπλήρωσε.
Τέλος, όπως σημείωσε: «Η δραστηριότητα δεν είναι μέσα στην καλντέρα, είναι μεταξύ της Σαντορίνης και της Αμοργού. Βρισκόμαστε στο ηφαιστειακό τόξο, πρέπει να το έχουμε υπόψιν μας. Δεν είναι ανεξάρτητοι οι σεισμοί από την ηφαιστειακή δραστηριότητα αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουν άμεση σύνδεση».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/12070161/seismologos-papadimitriou-gia-santorini-i-drastiriotita-einai-sto-rigma-tou-defterou-seismou-tou-1956